Haber-i Vahidin Delil Değeri Konferansı

Haber-i Vahidin Delil Değeri Konferansı
24.07.2023
546
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde, Fas Sidi Muhammed Üniversitesi Şeria Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Bedreddin el-Hamîdî tarafından “Haber-i Vahidin Delil Değeri” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Konferansa İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, dekan yardımcıları ve fakülte hocaları katıldı. Prof. Dr. Mehmet Erkal Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen konferans fakültenin YouTube kanalından da online olarak yayınlandı.

Programın açılış konuşmasını yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, Fas Sidi Muhammed Üniversitesi Şeria Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Bedreddin el-Hamîdî’nin Erasmus + KA107 Ders Verme Hareketliliği kapsamında Fakültelerine geldiğini, İlahiyat Fakültesinden Prof. Dr. Ali Karataş ve Arş. Gör. Afife Şeyma Taç’in da şu anda Fas Sidi Muhammed Üniversitesi Şeria Fakültesinde bulunduğunu söyledi. Fakülte olarak Sakarya Üniversitesinin uluslararasılaşma hedeflerine uygun olarak uluslararası faaliyetlere büyük önem verdiklerini ifade eden Dekan Bostancı, bu tür etkinliklerin hedeflerine önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Konferansın sunuculuğunu yapan Arş. Gör. Semra Kaya Aitaouri’nin Dr. Bedreddin el-Hamîdî’nin özgeçmişini aktarmasından sonra konferansa geçildi. Dr. Bedreddin el-Hamîdî sözlerine kendisine bu imkanın verilmesinden dolayı İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın şahsında Sakarya Üniversitesi’ne ve İlahiyat Fakültesi’ne teşekkür ederek başladı. Sunumunu Arapça gerçekleştiren Dr. el-Hamîdî, sunumunda anlatacaklarının genel çerçevesini çizerek sözlerini sürdürdü.

Geçmişten günümüze alimlerin hakkında çeşitli açılardan farklı görüşler serdettiği haber-i vahid ve bunun delil değerini ele alan Dr. el-Hamîdî, ilk olarak haber-i vahidin tanımı üzerinde durdu. Konuşması boyunca alimlerin konu hakkındaki görüşlerini aktararak değerlendiren Dr. Bedreddin el-Hamîdî, sunumunun sonunda dinleyicilerden gelen soruları da cevaplandırdı.

Program İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı’nın Dr. Bedreddin el-Hamîdî’ye hediye takdiminin ardından sona erdi.


546 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.