Güney Kore’nin Deneyimleri Paylaşıldı

Güney Kore’nin Deneyimleri Paylaşıldı
07.09.2015
514
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde ‘Atıktan Enerjiye Teknoloji Transferi Serüveni Güney Kore Deneyimleri Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayda atıklardan enerji üretimi konusunda Güney Kore’nin deneyimleri paylaşıldı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ile Sakarya Üniversitesi Adaptto-Teknoloji Transfer Ofisi’nin ortaklaşa düzenlediği çalıştay Sakarya Teknokent Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Çalıştaya Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Taedong Jeon, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Güney Kore Enerji Merkezi yöneticileri ve SAÜ’lü akademisyenler katıldı.

Çalıştayın açılışında konuşan Prof. Dr. Tahsin Engin, dünyanın daha yaşanılır bir hale gelmesi için atıkların dönüşütürülmesi olduğuna dikkat çekerek, “Transfer teknolojisi bilgilendirme çalışmaları kapsamında ve Büyükşehir Belediyemizin girişimleriyle atıktan enerjiye temalı bir çalıştay düzenlemiş bulunuyoruz. Dünyamızın daha yaşanabilir hale gelmesi için atıklardan kurtulmaya veya daha da güzeli atıkları enerjiye dönüştürmeye bağlı olduğunu hepimiz biliyoruz. Çalıştayımızın sloganı da ‘Attığımız Enerjimizdir’ aslında attığımız her şey enerjimizdir” şeklinde konuştu.

İstanbul Güney Kore Başkonsolosu Taedong Jeon, “Bu çalıştayın düzenlenmesinde katkıları olan Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeki Toçoğlu’na ve SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas’a teşekkür ediyorum. İnanıyoruz ki bu çalıştay Türkiye ve Güney Kore ile daha derin bir işbirliğine de yeni bir sayfa açacak. Gerçekleştirdiğimiz çalıştay sayesinde Güney Kore ve Türkiye arasında atıktan enerjiye işbirliğinin daha ileri gitmesini sağlayacağız” ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) olarak ‘Atıktan Enerjiye Teknoloji Transferi Serüveni Güney Kore Deneyimleri Çalıştayı’na ev sahipliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getiren Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Üniversiteler, ülkelerin gelişmesinde en önemli faktörlerden biridir. Hükümetimizin destekleri ile ülkemiz inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları konusunda çok önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Sakarya Üniversitesi de bu konudaki destekleri değerlendiren üniversitelerin başında geliyor. İnovasyon ve Ar-Ge geliştirme açısından bu konuda örnek ülkelerle işbirliği yapıyoruz. Gerçekleştirilen bu çalıştayın başarılı geçmesini diliyorum” diye konuştu.

Çevresel konularda Dünya’nın pek çok yerinde önemli çalışmalar yürütüldüğünü belirten Başkan Toçoğlu ise, “Katı atıklar diğer ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de önemli bir çevre sorunu olma özelliği taşıyor. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bu sorunu kökten çözüme kavuşturmak adına harekete geçtik. 2009 yılından bu yana hizmet sunan  Avrupa Birliği standartlarındaki Katı Atık Depolama Tesisimizle ‘çöp sorununa sıfır tolerans’ dedik. Çevreci bir medeniyetin mensupları olarak vahşi depolama bizim için asla kabul edilemezdi” dedi.

Program Dewon Shun’un ‘Atıktan Enerjiye Akışkan Sirkülasyonlu Yataklı Kazan’ ve Jin-Soo Ahn’ın ‘Atıktan Enerji Üretim Teknolojileri KDHC Firması Pilot Uygulaması’ konulu sunumları ile devam etti.

07.09.2015 – MA
514 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.