Gündem: Akıllı Fabrika Endüstri 4.0

Gündem: Akıllı Fabrika Endüstri 4.0
13.10.2016
791
A+
A-

Sakarya Üniversitesi, Sakarya Ticaret ve Odası ve Sakarya Teknokent ortaklığı ile “Türkiye Perspektifinden Endüstri 4.0 Uygulamaları” konferansı düzenlendi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen konferansa Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Siemens Türkiye Satış Müdürü Hakan Mavruk ve Arçelik Üretim Teknolojileri Direktörü Mustafa Esenlik konuşmacı olarak katıldı.

Hızlı, esnek, kaliteli, verimli bir endüstri yolculuğu

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin “Bilimsel ve teknolojik bilginin üretilme hızının, insanlığın varoluşundan bu yana en yüksek düzeyine çıktığına ve üstel bir biçimde çılgınca artmaya da devam ettiğine şahitlik ettiğimiz bir dönemden geçiyoruz” dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Kösemul da konuşmasında “Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak şehrimizin potansiyelini, değerlerini ve hassasiyetlerini dikkate alarak Üniversitemizle önemli çalışmalar gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Biz üniversite olarak bu mantığın içindeyiz

Konferansta konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Dünyada yükseköğretim ile ilgili her türlü yeniliği yakından takip edip izleyen bir üniversiteyiz. Biz de interneti, bilişim uygulamalarını iyi kullanan bir üniversiteyiz. Bu bakımdan bu ödülleri alıyoruz zaten” şeklinde konuştu.

Rekabet eden herkesin yenilikleri uygulamak zorunda olduğunu belirten Rektör Elmas, “Biz üniversite olarak da bunun mantığın içindeyiz. Bu süreci geliştirmede çok mesafe alacağımıza inanıyorum. Tabi bu konuda Türkiye’deki öncü firmaların uygulamaları, örnekleri yaptıkları bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Tüm markalar Endüstri 4.0 paralelinde gelişmek zorunda

Konferansta sunum gerçekleştiren Arçelik Üretim Teknolojileri Direktörü Mustafa Esenlik, “Dünyada kendini ispat etmiş çok büyük markaların bu değişime paralelinde gelişmeleri kaçınılmazdır. Ancak dijitalleşerek kurtulabilirler. Yeni ürünlere ayak uyduramayan firmalar kaybolup gidiyor. Tüm markalar Endüstri 4.0 paralelinde gelişmek zorundadır” diyerek Endüstri 4.0’ın önemini belirtti.

Siemens Dijital Fabrikalar Proses Enstitüleri Yöneticisi Hakan Mavruk  ise sisteme hızla hazırlanmak gerektiğini vurgulayarak “Biz firma olarak, endüstri 4.0 patentli bir tabir olduğu için dijital atılım demeyi tercih ediyoruz. Tüm bu değişim ve dönüşümlerin temeli ekonomidir” dedi.

Konferansın ikinci bölümü soru cevap bölümü olarak gerçekleşti. İş dünyasının sorularının yanıtlanmasının ardından SATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Günay Güneş, Siemens Dijital Fabrikalar Proses Enstitüleri Yöneticisi Hakan Mavruk’a, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ise Arçelik Üretim Teknolojileri Direktörü Mustafa Esenlik ’e plaket takdim etti.

13/10/2016 ŞB-HB
791 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.