Güler Yüzünüz Daim Olsun

Güler Yüzünüz Daim Olsun
28.06.2016
718
A+
A-

Sağlık Bilimleri Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Mezunlarımız, insan hayatındaki en kritik mesleği icra edecekler. Sağlık çalışanlarının güler yüzlü olması, hastalıkların önemli bir kısmını tedavi eder. O bakımdan bu güler yüzünüzün, iş hayatında da hiç eksik olmamasını diliyorum. İş hayatınızda başarılar diliyorum. Üniversitenizi unutmayın. Bundan sonraki yaşamınızda huzur ve sağlık dolu günler diliyorum” diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2015-2016 yılı mezuniyet töreni, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak, akademisyenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Öğrencilerimizi ve siz çok değerli ailelerini sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum” diyerek, Sakarya Üniversitesi’nin bu seneki mezunları ile birlikte 170 bine yakın mezun verdiğini ve yılda 15 bin civarında öğrencinin mezun olduğunu ifade etti.

Mezun olacak öğrencilere anne ve babalarınızı üzmeyin tavsiyesinde bulunan Rektör Elmas, “Ailelerinizle ömür boyu mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir şekilde yaşayın. Onlara bir öf bile demeyin. Bu da benim size tavsiyem olsun” dedi.

Rektör Elmas, “Mezunlarımız, insan hayatındaki en kritik mesleği icra edecekler. Sağlık çalışanlarının güler yüzlü olması, hastalıkların önemli bir kısmını tedavi eder. O bakımdan bu güler yüzünüzün, iş hayatında da hiç eksik olmamasını diliyorum. İş hayatınızda başarılar diliyorum. Üniversitenizi unutmayın. Bundan sonraki yaşamınızda huzur ve sağlık dolu günler diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden mezun olan öğrencilerin mutluluğunu hep beraber yaşadıklarını belirten Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, “Ebeler ve hemşireler sağlık teşkilatımızın en önemli unsurlarından biridir. Biz insan olarak hastalandığımızda doktorla beraber yardımcı personel dediğimiz ebe ve hemşireleri görmekteyiz. Hastanelerde şefkat elini uzatan hemşireleri gördüğümüzde hepimiz mutlu oluyoruz. Burada mezun olan öğrencilerimizi tebrik eder, iş yaşamında da başarılar dilerim” ifadelerini kullandı.

Konuşmasına ilk Mezunlarını 2001 yılında verdiklerini hatırlatarak başlayan Sakarya Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak “Bu yıl 16’ncı mezuniyet töreninde 127 hemşire, 48 ebe olmak üzere toplam 175 mezunu sağlık ordusuna kazandırmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz. Buradan ailelere de seslenmek istiyorum. Üzerine titrediğiniz, emek verdiğiniz, zorluklarla yetiştirdiğiniz evlatlarınızla bizler gurur duyuyoruz. Hemşirelik ve ebelik, özveri ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Yolunuz açık, herşey gönlünüzce olması dileği ile sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere plaketleri, Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Musa Eken, SAÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak ve Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri tarafından takdim edildi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı okul birincisi olan Hemşirelik Bölümü mezunu Merve Pektemek, duygu ve düşüncelerini törene katılanlar ile paylaştı.

Merve Pektemek, okul birinciliği plaketini ve ödülünü Sakarya Vali Yardımcısı Şakir Özdikici ve Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sevin Altınkaynak’ın elinden aldı.

Tören, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerin keplerini fırlatması ile sona erdi.

28/06/2016 – YC
718 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.