Göç ve Sosyo-Kültürel Değişme Konferansı

Göç ve Sosyo-Kültürel Değişme Konferansı
13.12.2016
852
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü (ORMER) ve İlmi Etüdler Derneği (İLEM) tarafından ortaklaşa olarak “5. STT MENA Uluslararası Konferans: Göç ve Sosyo-Kültürel Değişme” konulu bir konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konferans, organizasyon heyetinin açılış konuşmaları ile başladı. İlk sözü organizasyon heyeti adına alan Doç. Dr. Lütfi Sunar, organizasyon hakkında bilgiler vererek, konferansta işlenen konuların Ortadoğu’da yaşanan güncel sorunlarla bağlantılı olduğunu vurguladı. Daha sonra sözü alan İLEM Başkanı Dr. Süleyman Güder, İLEM adına katılımcıları selamlayarak, göç konusunun değişmekte olan dünyadaki öneminden bahsetti. Açılış konuşmalarının son konuşmacısı, Ortadoğu Enstitüsü Müdür Yardımcısı ve Ortadoğu Çalışmaları EABD Başkanı Doç. Dr. Tuncay Kardaş oldu. Doç. Dr. Kardaş, Ortadoğu’daki son gelişmeleri kavramsal bir biçimde ele alarak, Ortadoğu’nun akut meselelerine çeşitli teorik yaklaşım biçimleri önerdi. Konferans, açılış konuşmalarının ardından düzenlenen birinci panel ile devam etti.

Her sene farklı bir üniversitenin veya akademik kuruluşun ev sahipliğinde düzenlenen STT-MENA (Social Thought and Theory in the MENA Region) Uluslararası Konferansı, bu yıl İLEM ve ORMER tarafından gerçekleştirildi. SAÜ Diaspora Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi, Malezya Ulusal Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Beyrut Amerikan Üniversitesi, Beşeri Bilimler ve Kültür Çalışmaları Enstitüsü (Tahran), İran Sosyoloji Derneği (ISI) ve Uluslararası Sosyoloji Derneği (ISA) tarafından da desteklenen konferans, 13 Aralık 2016 tarihinde sona erecek.

Program için “http://sttmena.org/program_new/” adresini ziyaret edebilirsiniz.

13-12-2016 / ST


852 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.