Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi Düzenlendi

Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi Düzenlendi
11.12.2019
1.649
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Kariyer Topluluğu tarafından “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi” ekinliği düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen ve iki gün süren etkinliğe Yaşam Koçu Motivasyon Atölyesi Kurucusu Nail Turunç, Girişimci&Mobilyago.com kurucusu Cengiz Sarıkaya, HRPeak CEO’su Burhan Koca ve Öğrenci Koçu & Okulkocum.com Kurucusu Osman Sarı konuşmacı olarak katıldı.

“Her şey bir günde değişebilir”

Yaşam Koçu Motivasyon Atölyesi Kurucusu Nail Turunç, değişimin bir günde olabileceğini ifade ederek, “O gün belki de bugündür. Sorunuzu şimdide aramayın. Geçmişe bakmanız ve gitmeniz gerekiyor. Ancak o zaman sorunlarınızı yenmiş ve sorunlarınıza farklı anlam yüklemiş olabilirsiniz. Bilinçaltı, mahsul vermeyi bekleyen tarla gibidir. Ne ekerseniz onu biçersiniz” dedi.

“Fikrinize âşık olun”

Girişimci Cengiz Sarıkaya, öğrencilere girişimcilik hakkında bilgiler vererek, “Problemi çözmek için sizler ortaya bir değer koyuyorsanız bir girişimcisiniz. İster kendi şirketiniz olsun, ister özel bir şirkette çalışın, girişimci olmak zorundasınız” diye konuştu. Girişimciliğin yanılgıları ve girişimcinin nasıl başlaması gerektiği konularına değinen Sarıkaya, “Fikrinize âşık olmanız gerek. Yani bir iş fikri ortaya çıktıysa bir problemden meydana geliyor demektir. Özellikle başarısız girişimcileri dinleyin ki ne yapmayacağınızı öğrenin. Fikrinizi paylaşın. Fikir aşamasını oluşturduktan sonra sahaya inmek gereklidir. Hep denedin, hep yenildin, olsun yine dene, yine yenil, daha iyi yenil” diye konuştu.

“Değişime ayak uydurun”

HRPeak CEO’su Burhan Koca, yapay zekâ hakkında bilgiler vererek, “Değişime direnç göstermek yerine değişime hızlı bir şekilde ayak uydurmamız gereklidir. İnsan kaynaklarında iyi olmayanları bertaraf etmek, aslında onun yerine daha iyi olanı, daha kaliteli olanı ortaya çıkarmak demektir. İşe alımda kısa zamanda en doğru kişiyi bulmak önemlidir” şeklinde konuştu.

“İfade ve ikna kabiliyeti gerekli”

Öğrenci Koçu Osman Sarı, kendi kariyer sürecinden bahsederek, “Değişen dünyayı algılamaya, anlamaya, bu noktada kendinizi geliştirmeye çalışın. Ayaklarımızı yere basabilmemiz için kendimizi iyi ifade edebilmemiz, karşımızdaki kişiyi ikna edebilmemiz, satışı pazarlamaya dönüştürmemiz lazım” ifadelerini kullandı.

11.12.2019 Nurşen Şügür – Neslihan Açıkgöz


1.649 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.