Gıda Mühendisliğine Yeni Laboratuvar

Gıda Mühendisliğine Yeni Laboratuvar
26.09.2023
1.027
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü yeni bir laboratuvara kavuştu. Yeni açılan Sürdürülebilir Gıda İşleme Laboratuvarı ile birlikte yeni gıda işleme teknolojileri, alternatif proteinler ve sürdürülebilirlik üzerine araştırma faaliyetleri yürütülmesi hedefleniyor.

Sakarya Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Dr. öğretim. üyesi Semanur Yıldız ve ekibi tarafından organize edilen açılış video sunum gösterimi ile başladı.

Açılışta konuşan Rektör Prof. Dr. Hamza Al, ‘’ Üniversite denilince ilk akla gelen üniversitelerden biri Sakarya Üniversitesi olmalıdır. Araştırma üniversitesi olma hedefimiz ve potansiyelimiz var. Dünya sıralamasında şu anda 1200-1300 bandındayız kısa sürede ilk 1000’de olmayı hedefliyoruz. Hedeflere ulaşmak bu tür faaliyetlerle oluyor. Gıda Mühendisliğinden bu anlamda çok şey bekliyoruz. Dünyanın ve toplumların temel meselelerine katkımız olmasını istiyoruz. Bir taraftan hedeflerimize ulaşırken bir taraftan da topluma faydalı olabilecek şeyler yapmalıyız. Açılışı anlamlı buluyorum ve hayırlı olmasını temenni ediyorum  ‘’ diye konuştu.

Açılışa, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcısı Emrah Doğan, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halit Yaşar ve akademisyenler katıldı.


1.027 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.