Gerçek Dışı Algıyı Kırmalıyız

Gerçek Dışı Algıyı Kırmalıyız
01.02.2017
589
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından, ’Uluslararası İletişim ve Kültür Resepsiyonu’’ düzenledi. Resepsiyonda konuşan Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Buradaki amacımız Türkiye algısı konusunda anti propagandalara karşılık olarak ülkemizde yaşayanların bulunduğu atmosferi ifade etmelerini sağlamaktır.  Sosyal medya, web sayfaları, videolarla Türkiye’de ki gerçek durumu yansıtarak, gerçek dışı algının kırılmasını sağlamayı hedefliyoruz”  diye konuştu.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından düzenlenen ‘’Uluslararası İletişim ve Kültür Resepsiyonu’’ SAÜ Personel Lokali’nde gerçekleştirildi. SAÜ Rektörlüğü ve İletişim Fakültesi’nin, yurtdışındaki Türkiye imajına katkıda bulunmak amacıyla  ‘I love Turkey because’ temasıyla başlattığı etkinlikler dizisini tanıtmak üzere düzenlenen etkinliğe, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas başta olmak üzere Rektör  Yardımcısı Prof.Dr. Mehmet Ali Yalçın, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aytekin İşman, akademisyenler ve çok sayıda öğrencinin katılımı ile gerçekleştirildi.

‘I love Turkey because’ projesinin  amacı, içeriği ve sosyal medya hesaplarının tanıtılmasıyla başlayan etkinlikte, farklı ülkelerden misafir öğrencilerin dans gösterileri, şarkılar, şiirler ve video gösterimleriyle kültürlerini tanıttı. Misafir öğrenciler, aynı anda attıkları ‘I love Turkey because’ etiketi ile twitlerle  Türkiye sevgisini  dile getirdi.

Bu projenin amacının yurtdışında Türkiye aleyhindeki propagandalara cevap niteliği taşıdığını belirten Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “Buradaki amacımız Türkiye algısı konusunda anti propagandalara karşılık olarak ülkemizde yaşayanların bulunduğu atmosferi ifade etmelerini sağlamaktır.  Sosyal medya, web sayfaları, videolarla Türkiye’de ki gerçek durumu yansıtarak, gerçek dışı algının kırılmasını sağlamayı hedefliyoruz”  diye konuştu.

03.11.2016 – YC


589 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.