GEPS Meslek Kursları Kampüste Başladı

GEPS Meslek Kursları Kampüste Başladı
26.08.2014
828
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteği ile finanse edilen ve yürütücülüğü Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi tarafından yapılan “Gençlikte Pozitif Sinerji ve İstihdam Hareketi (GEPS)” projesi kapsamında beş farklı alanda meslek kursları SAÜ Esentepe Kampüsü’nde başladı.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, meslek kursları kapsamında 16- 24 yaş arası gençlere SAÜ Esentepe Kampüsü’nde öğretim elemanları tarafından Bilgisayarlı Otomobil Arıza Teşhis ve Bakımı, Robot Programlama ve Tasarımı, PLC Programlama ve Endüstriyel Kontrol, Uygulamalı CNC Programlama ve Bilgisayar Destekli 3D Tasarım kursları verileceğini söyledi. Prof. Dr. Sarıbıyık, bu eğitimlerin yanı sıra kurslara katılan gençlerin moral motivasyonunu artırmak için çeşitli sosyal etkinlikler ve organizasyonların da düzenleneceğini belirtti.

Mesleki eğitimlerin ardından katılımcılar, SAÜ Bilim ve Teknoloji Topluluğu üyelerinden oluşan gönüllülerin desteğiyle çeşitli proje çalışmaları yapacaklar. GEPS Projesi sonunda düzenlenecek olan Bilim Şenliğinde çalışmaları dereceye giren ekiplere ödüller verilecek ve eğitimlerde yer alan bütün katılımcılara sertifikalar takdim edilecek.

GEPS projesi kapsamında daha önce kişisel gelişime yönelik Diksiyon ve Hitabet, Mülakat Teknikleri ve Özgeçmiş Hazırlama, Ofis Programları, Pratik İngilizce, Telefonda Konuşma Becerileri, İşyeri Çalışma Yönetimi ve Öfke Kontrol, Satış ve Pazarlama eğitimleri gerçekleştirilmişti. Katılımcıların KOSGEB’den 30 bin liraya kadar hibe desteği almalarına imkân sağlayan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi de başarı ile tamamlandı.

26/08/2014 – EH


828 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.