Geçmişten Günümüze Aile Semineri

Geçmişten Günümüze Aile Semineri
25.03.2022
1.026
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Hizmet İçi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından “Geçmişten Günümüze Aile Semineri” düzenlendi.

Hukuk Fakültesi Sabahattin Zaim Salonu’nda gerçekleşen seminere Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmet bölümünden Prof. Dr. Yusuf Genç konuk oldu. İnsanları farklı davranışlara iten sebeplere yönelik etkileşimli bir seminer gerçekleştiren Prof. Dr. Yusuf Genç, “aile” ve “geçmişten günümüze aile” kavramları üzerine konuştu.

“İnsan davranışında önemli olan ilk şey: Aile”

İnsan davranışlarının oluşumda önemli olan ilk şeyin aile olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Yusuf Genç, “İnsan davranışını etkileyen üç önemli faktör var; bunlar eğitim, meslek ve eştir” dedi. İnsanın üç farklı kimliğinin olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Genç bunların ilkinin var olan kimliğin, ikincisinin dışarıya gösterilen kimliğin ve sonuncusunun da var olduğu zannedilen kimliğin olduğu bilgisini paylaştı.

“Mutlu aile ayrıştığı noktaya rağmen buluşabilen ailedir”

Evliliğin aşkla başlayıp sevgiye dönüştüğünü belirten Prof. Dr. Genç, “Evlilik aşkla başlar, sevgi ve ardından dayanışma ile devam eder. Bunların sonunda ise tahammül meydana gelir. Tahammül mutlu ailenin sırrıdır. Mutlu aileler sorunsuz aileler demek değildir. Mutlu aile ayrıştığı noktaya rağmen buluşabilen ailedir” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında ailenin toplumun güç kaynağı olduğunun altını çizen Prof. Dr. Yusuf Genç katılımcılardan gelen soruları yanıtlayarak etkileşimli bir seminer gerçekleştirdi.

Haber:Melike Sarıkaya


1.026 kez görüntülendi.
ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.