Ford Otosan Sakarya Üniversitesi İşbirliği

20.08.2015

Ford Otosan Ar-Ge Merkezi ile Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, “Elektrikli Araç Geliştirilmesi ve Enerji Optimizasyonu” konusunda işbirliği yapacak.

Öğrencilerin teorik bilgilerinin uygulamaya geçirilebilmesi amacıyla gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde, Ford Transit Custom tipli araç, Ford Otosan tarafından Mühendislik Fakültesi’ne teslim edildi.

İşbirliği kapsamında ayrıca Fen Bilimleri Enstitüsü’nde doktora çalışmalarına devam eden Ford Otosan PVT B460 Araç Mühendisliği Ekip Lideri Mithat Koç ve Fırat Elhüseyni’nin doktora çalışmaları, Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. İmdat Taymaz yönetiminde ve SANTEZ projesi kapsamında gerçekleştirilmesi planlandı. Bu çerçevede Eylül ayı içerisinde SANTEZ proje başvurusu yapılması da kararlaştırıldı.

Ford Otosan Ar-Ge ve Fikri Haklar Ekibi tarafından yapılan organizasyon, Sancaktepe Ar-Ge Merkezi’nde 22 Haziran’da gerçekleştirildi. Araç teslim törenine Ford Otosan Ürün Geliştirme Direktörü Ergün Güraslan, Program Yönetimi Müdürü Efe Erdem, PVT B460 Araç Mühendisliği Ekip Lideri Mithat Koç, Ar-Ge ve İnovasyon Yönetimi’nden Emrah Kınav ile Sakarya Üniversitesi’nden Doç. Dr. İmdat Taymaz katıldı.

Törende yapılan konuşmaların ardından Ford Transit Custom tipli bir araç, Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’ne teslim edildi.

20/08/2015 – ST