Finans Laboratuvarı Açıldı

Finans Laboratuvarı Açıldı
03.11.2016
1.714
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi bünyesinde Trade Master Finans Laboratuvarı kuruldu.

İş Yatırım sponsorluğunda yapımına Temmuz ayında başlanan Trade Master Finans Laboratuvarı, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş ve Eşi Aylin Coş ile Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Eşi Nadire Elmas’ın katıldığı bir törenle hizmete girdi.

Açılışta ayrıca, İşletme Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ahmet Vecdi Can ve Dekan Yardımcıları Doç.Dr. Nevran Karaca, Yrd. Doç. Dr. Adem Akbıyık, Yrd. Doç. Dr. Kamil Taşkın, Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Tunahan, İş Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Yiğit Arıkök, Pazarlama Müdürü Sinem Cireli, Pazarlama Uzmanları Nagehan Uçanok ve Bahar Bahtiyar, İş Yatırım Suadiye Şube Müdürü Burak Kınalılar da hazır bulundu.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Finans Laboratuvarı Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sinan Esen tarafından misafirlere kısa bir bilgilendirme yapıldı. Açılan laboratuvarın Türkiye’de sadece 6 devlet üniversitesinde olduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Esen, Trade Master yazılımı sayesinde dünyada yer alan 40 farklı borsanın verilerini anlık olarak izleyebildiklerini ve analizler yapabildiklerini belirtti.

Toplantıda söz alan İşletme Fakültesi Akreditasyon Koordinatörü Doç. Dr. Hakan Tunahan, fakültenin AACSB gibi dünyanın en önemli akreditasyon kurumlarından biri ile müzakere sürecinde olduğunu ve yeni açılan bu laboratuvar ile akreditasyon yolunda önemli bir kazanım elde ettiklerini söyledi.

İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adem Akbıyık yaptığı açılış konuşmasında, İş Dünyası ile kurulan ilişkilerin, müfredat programları, ders içerikleri ve staj uygulamalarının yanı sıra, laboratuvar ve diğer yatırımlar için de önemli imkanlar sunduğunu belirtti. Yeni laboratuvar yatırımları için firmalarla görüşmelerin devam ettiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Akbıyık, yıl içerisinde Fakülteye yeni laboratuvarların kazandırılacağının da müjdesini verdi.

03.11.2016 – YC
1.714 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.