Gök Gürültülü

Fikirleriniz Ürün Haline Gelmeden Kimseye Söylemeyin

24.10.2014

Sakarya Üniversitesi’nde “Fikri Haklar, Buluşlar ve Patent Sistemi” adlı bir konferans düzenlendi.

Sakarya Teknokent tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak Ankara Patent Bürosu Genel Müdürü M. Kaan Dericioğlu katıldı. Aynı zamanda Ankara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) ile TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde dersler de veren Dericioğlu, eser, buluş, patent kavramları ile fikri ve sınaî haklar konularında SAÜ’lü öğrencilere ve Teknokent görevlilerine bilgiler verdi.

Bilim ve teknoloji alanlarında gelişme göstermek için eser, buluş ve tasarımın önemine vurgu yapan Dericioğlu, beyaz eşya ve benzeri tüketim ürünleri gibi buluş sınıfına girmeyen ürünlerin de eser sınıfına girdiğini ve kanun tarafından korunduğunu kaydetti.  Fikirlerin ürüne dönüştüğünde boyut değiştirdiğini ve bu noktada hak kavramından bahsedilmeye başlandığını ifade eden Dericioğlu, “Fikirlerinizin korunmasını istiyorsanız fikriniz bir ürün haline gelmeden önce kimseye söylemeyin” diye konuştu.

24/10/2014 – ST