Fidan Dikim Kampanyasına SAÜ de Katıldı

11.11.2019

Türkiye genelinde başlatılan “Milli Ağaçlandırma Günü” dolayısıyla Sakarya’da 87 bin fidan toprakla buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde gerçekleştirilen “Milli Ağaçlandırma Günü” kapsamında ülkenin dört bir yanında 1 milyondan fazla fidan dikimi gerçekleştirilirken, Sakarya’da da binlerce fidan toprakla buluşturuldu.

“Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganı ile başlatılan ve bu yıl ilki gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Sakarya’da Ferizli ilçesinde gerçekleşen fidan dikim törenine Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Sakarya Milletvekilleri Ali İhsan Yavuz ve Çiğdem Erdoğan Atabek, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Salih Üstündağ, Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Cumhuriyet Başsavcısı Lütfi Dursun, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Savaşan, SUBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yiğit, Ferizli Belediye Başkanı İsmail Gündoğdu, daire müdürleri, STK temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Törenin açılışında konuşan Vali Ahmet Hamdi Nayir, “Zenginliğimizin bir parçası olan yeşilliğimiz, fidanlarımız, ağaçlarımız, ormanlarımız, aynı zamanda tarihimizin bir parçası, kültürümüzün bir parçası, inancımızın bir parçasıdır. Yüzde 43’ü orman, yüzde 43’ten daha fazlası da yeşil olan Sakarya’mız özeline bakarsak, elbette ki bunun kıymetini bilmemiz, korumamız, geliştirmemiz gerekmektedir. Bizim zenginliğimiz, övündüğümüz hususlardan birisi de yeşilimiz ve ormanlarımızdır. Herkes gibi çocuklarımızın da, masum yavrularımızın da burada geleceğe ait önemli bir işin parçası olmak için gayret göstermeleri ayrıyeten sevindirici bir olaydır. Hem çocuklarımız hem de ağaçlarımız bizim yarınlarımız ve geleceğimize ışık tutacak değerlerimizdir” diye konuştu

Sakarya Orman Bölge Müdürü Ziya Polat da açılış konuşmasında ülkede aynı anda 11 milyon fidanın toprakla buluşacağını, Sakarya’da 36 lokasyonda fidan dikim törenleri gerçekleştirildiğini aktardı.

SAÜ’lüler fidan dikti

Konuşmaların ardından Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Ferizli ilçesindeki ağaçlandırma alanına toplam 6 bin 127 fidanı dikimi gerçekleştirildi. Rektör Prof. Dr. Fatih Savaşan, alana SAÜ personeli ve öğrencilerinden oluşan ekiple birlikte Sakarya Üniversitesine ayrılan bölüme gelerek, fidan dikimini gerçekleştirdi. Rektör Savaşan, fidan dikiminin ardından ekiple birlikte hatıra fotoğrafı çekildi.

11-11-2019 / ST