Fen-Edebiyat ve Spor Bilimleri Fakülteleri Mezuniyet Töreni

Fen-Edebiyat ve Spor Bilimleri Fakülteleri Mezuniyet Töreni
06.07.2017
2.299
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ile Spor Bilimleri Fakültesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet törenleri düzenlendi.

SAÜ Spor Bilimleri Fakültesi Stadında düzenlenen törene Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Ali Yalçın, Prof. Dr. Musa Eken, Prof. Dr. Ümit Kocabıçak, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hira ile öğretim üyeleri, mezunlar ve aileleri katıldı.

Üniversitemiz büyük bir aile

Törende bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesinde hafta boyunca birçok mezuniyet töreni düzenlendiğini ifade ederek, “Bize bu ortamı sağlayan başta bu ülke için terörle mücadele eden kahraman Mehmetçiklerimize, bu vatan için canını feda eden tüm şehitlerimize, FETÖ tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kendilerine minnet ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Sakarya Üniversitesi’nin 90 bine yakın öğrencisi, yaklaşık 15 bin mezunu, 180 bine ulaşan toplam mezun sayısıyla büyük bir aile haline geldiğini dile getiren Prof. Dr. Elmas, “Sakarya Üniversitesi, yapılan çalışmalarla, paydaşların katkılarıyla, eğitim, araştırma ve toplumla ilişkiler anlamlarında çok önemli başarılara imza atmakta, Türkiye’nin yükselen bir değeri olmaktadır. Bunda emeği olan yöneticilerimize, öğretim üyelerimize, öğrencilerimize, velilerimize, üniversitemizin büyümesinde desteği olan büyükşehir belediyemize, valiliğimize, hükümetimize ve Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” diye konuştu.

Bağınızı koparmayın

Mezunlardan üniversiteyle olan bağlarını hiçbir zaman koparmamalarını isteyen Rektör Elmas, şunları söyledi: “Değerli aileler, her şeyinizden feda ederek yetiştirdiğiniz evlatlarınızın bundan sonra da ülkemiz için hayırlı bireyler olacaklarına yürekten inanıyoruz. Sizleri hiçbir zaman üzmeyecekler, sizlere saygıda kusur etmeyecekler. Onları bize emanet ettiniz. Biz de iyi bir mezun, iyi bir vatansever, değerlerine bağlı bireyler olmaları için önemli gayretler gösterdik. Onların da yapacakları çalışmalarla Sakarya Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Değerli öğrenciler, üniversiteyle bağınızı koparmayın.

4 bölümde 202 mezun

Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz da törende bir konuşma yaparak, Spor Bilimleri Fakültesi’nin bu dönem 4 bölümde toplam 202 mezun verdiğini dile getirdi. Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz, “Lisansüstü eğitim programları da aynı hızla devam etmektedir. Sakarya Üniversitesi en fazla akredite bölümü olan bir üniversite. Bizim de bu süreç içerisinde, fakülte olarak 4 bölümümüzü dış değerlendirmelerden geçirerek akredite etmek üzere hazırlık yapmamız gerektiğine inanıyorum. Bunu da bu sene inşallah başaracağımıza inanıyorum. Bu vesileyle Rektörlüğümüze de çok teşekkür ediyorum” dedi. Ailelere, öğretim üyelerine ve idari personele de teşekkür eden Prof. Dr. Kurnaz, “Hayatınızın bundan sonraki döneminde başarılar diliyorum. Yüzünüzün hep gülmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

Yeni bilgiler öğrenin

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hira ise konuşmasına mezunların bugüne gelmesinde emeği geçen ailelere ve öğretim üyelerine teşekkür ederek başladı. Doç. Dr. İsmail Hira, “Ailelerin gösterdiği çabalar uzun vadede toplum için yararlı olmaktadır. 4 yıllık bir eğitimin ardından mezun oluyorsunuz. Yeni bilgiler öğrenme arzunuzu temel ilke olarak yaşatmanızı umuyorum” ifadelerini kullandı.

Birinciler Salim Ziyal ve Sinem Toçoğlu oldu

Tören konuşmaların ardından bölümlerinde ve fakültelerinde dereceye giren mezunların plaketlerini ve belgelerini almaları ile devam etti.

Fen-Edebiyat Fakültesi üçüncüsü Felsefe bölümünden Nesrin Şafak, belge ve hediyesini Dekan Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz’dan, fakülte ikincisi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden Büşra Kocabaş belge ve hediyesini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’tan, Fakülte birincisi Alman Dili ve Edebiyatı’ndan Salim Ziyal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken’den aldı.

Spor Bilimleri Fakültesi üçüncüsü Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden Hilal Şevval Göğüş, belge ve hediyesini Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. İpek Eroğlu Kolayiş’ten, fakülte ikincisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden Haldun Ağyüz, belge ve hediyesini Prof. Dr. Süleyman Can Kurnaz’dan, fakülte birincisi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden Sinem Toçoğlu, belge ve hediyesini Rektör Prof. Dr. Musa Eken ve Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’tan aldı.

Fakülte birincileri Salim Ziyal ve Sinem Toçoğlu, törende mezunlar adına birer konuşma yaptılar. Tören, öğrencilerin mezuniyet yeminini okumaları ve keplerini havaya atmaları ile sona erdi.

06/07/2017 – ST


2.299 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.