Fen Edebiyat Fakültesi Yeni Döneme Hazır

Fen Edebiyat Fakültesi Yeni Döneme Hazır
27.09.2012
785
A+
A-

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılına her bakımdan hazır olduklarını söyledi.

2012-2013 öğrenim yılına hazır olduklarını belirten SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlyas Öztürk, “ Fiziki alt yapımızı tamamladık. Bahar yarıyılında inşaatı devam eden ek binayı teslim aldığımızda optimal düzeyde rahatlayacağız. Şu anda  hem sınıf hem de öğretim üyelerimizin çalışma  alanları için  var olan sorunlarımızı çözmüş olacağız. İkinci döneme kadar hazır olacak yeni binamız büyük rahatlık sağlayacaktır. Yani, bu bina ile birlikte eğitim imkânlarımız maksimum düzeye ulaşacak, bu da eğitime olumlu olarak yansıyacaktır” şeklinde konuştu.

Eksikler Tamamlandı

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde verilen eğitimde gerekli alt yapının bu şekilde tamamlanacağını, belirten Prof. Dr. Öztürk, “Araç ve gereç olarak alt yapımızı tamamlamış durumdayız. Bahar yarıyılında teslim alçağımız bina ile de öğrencilerimiz daha rahat ortamlarda eğitimlerine devam edecekler. Şu anda Eylül ayı itibari ile 5 bin 69 öğrenciye hizmet veriyoruz. Akademik öğretim eleman sayımız ise toplam 280’dir. Bu sayı, akademik süreçlerini tamamlayanların bir üst kadroya atanması ile artmakta ve değişmektedir. Üniversitemiz, atama ve yükseltme kriterlerini yüksek tutarak, kaliteli  ve yetkin öğretim üyesi alımını bir  eğitim politikası olarak benimsemiştir.” diye konuştu.

Üniversite olarak Bologna Süreci konusunda son derece ivme kazandıklarını belirten Prof. Dr. Öztürk, “Erasmus” uluslar arası eğitim ve öğretim hareketlilik programı  ile yurtdışına öğrenci gönderen üniversiteler arasında önemli bir konumdayız. Üniversitemizi, bu yüzden tercih eden öğrencilerimiz var. YÖK ve Rektörlük tarafından  desteklenen, Fen Edebiyat Fakültesinde görevli 60 öğretim üyesi yurt dışına çıktı. Bu durum, öğretim üyelerimiz açısından büyük bir kazanım. Öğretim üyesi kadromuz zengin ve alanında yetkin kişiler. Atanma kriterleri arasında uluslararası yayın şartı getirdik. Öğretim Üyelerimize bu konuda ve dediğim gibi yurt dışında araştırma yapmak için her türlü desteği ve teşvikleri sağlıyoruz” dedi.

Önlem Alıyoruz

Formasyon eğitiminin kaldırılması ile birlikte Fen Edebiyat Fakültelerine olan ilginin azaldığını belirten Prof. Dr. Öztürk, “ Bu günlerde, Fen Edebiyat Fakültelerinin konumu ve geleceği tartışılmaktadır. Fen Edebiyat Fakülteleri aynı zamanda, alan öğretmeni yetiştiren fakültelerdi. Formasyon eğitiminin kısıtlanması ile, Fen Edebiyat Fakültelerine olan talep azaldı. Özellikle Kimya ve Fizik Bölümünde. Bu olay ilerde bütün bölümleri etkileyebilir. Ancak bölümlerimizin bu konuda etkilenmemesini sağlamak amacıyla çeşitli önlemler almaya başladık. Bölümlerimizin, kendi programını güncellemelerini ve günün şartlarına göre öğrenci yetiştirmelerini talep ettik ve bununla ilgili komisyon çalışmaları yaparak,  kararlarımızı Rektörlük teklifi olarak YÖK’e bildirmeyi düşünmekteyiz. Bu bağlamda Bölümlerde, piyasa taleplerine uygun olarak eğitim programları hazırlıyoruz” şeklinde konuştu.

1992 yılında kurulan ve 1993-1994 eğitim-öğretim yılında Matematik bölümü ile faaliyete geçen Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde; Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Felsefe, Sosyoloji, Sosyal Hizmet, Çeviribilim, Alman Dili ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Edebiyatı, Sanat Tarihi, Arkeoloji, İstatistik ve Eğitim Bilimleri olmak üzere 17 farklı bölümde eğitim veriliyor. Fakültede,  39 Profesör, 42 Doçent, 96 Yardımcı Doçent, 4 Öğretim Görevlisi, 90 Araştırma Görevlisi, 8 Okutman ve 1 Uzman olmak üzere toplam 280 akademik personel görev yapıyor.

2001 yılından itibaren, aynı anda iki farklı dalda diploma alma imkanı sunan Sakarya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi’nde Fizik Bölümü okurken aynı anda Kimya Bölümü de okuyabilme veya Tarih bölümü okuyan bir öğrenci aynı zamanda Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünü bitirme imkanına sahip.

27/09/2012 – YC

 

 

 
785 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.