Erasmus Sınavı Örnek Soruları Yayımlandı

Erasmus Sınavı Örnek Soruları Yayımlandı
22.04.2022
19.291
A+
A-

Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı öncesi örnek sorular yayımlandı.

Erasmus öğrenci hareketliliği 2022 dönemi İngilizce Yeterlilik Sınavı’na sayılı günler kaldı. Eğitimlerine bir süre yurt dışındaki anlaşmalı üniversitelerle devam etmek isteyen öğrenciler için yapılacak ilk yeterlilik sınavı 11 Mayıs’ta yapılacak. Sınav öncesinde Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından Erasmus İngilizce Sınavı örnek soruları ve çözümleri yayımlandı.

Erasmus İngilizce Yeterlilik Sınavı iki aşama olarak uygulanıyor. İlk aşamadan 50 ve üzeri alan öğrenciler, ikinci aşamaya girmeye hak kazanıyor. İlk sınav sonuçları yalnızca ‘yeterli’ veya ‘yetersiz’ olarak açıklanıyor. İlk sınavdan yeterli sonucu alan öğrenciler, ikinci sınava girmeye hak kazanır. Bu aşamada ise staj hareketliliği için 50, öğrenim hareketliliği için ise 65 ve üzeri not alan öğrenciler dil yeterliliğini sağlamış kabul edilir.

Öte yandan aşağıdaki şartlara haiz adaylar İngilizce Yeterlilik Sınavından muaf tutuluyor;
Sakarya Üniversitesinde hazırlık sınıfını başarıyla bitirmek,
SAUSEM İngilizce kurslarını başarıyla tamamlamak,
TOEFL-PEARSON ACADEMIC-YDS-YÖKDİL sınavlarından istenilen notları almak.

ERASMUSİYS, Hazırlık Başarı Belgesi ve yukarıda adı geçen sınav belgelerinin geçerlilik süresi sınavların açıklandığı tarihten itibaren 2 yıldır.

ERASMUSİYS sınavı SAUSEM tarafından yapılacak olup ilk aşamasının 11 Mayıs tarihinde, ikinci aşamasının ise 18 Mayıs tarihinde yapılacağı açıklandı.

Örnek sınav sorularına ve çözümlerine; https://yd.sakarya.edu.tr/tr/icerik/15806/80853/erasmus-sinavlari adresinden ulaşabilirsiniz.
19.291 kez görüntülendi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.