Erasmus+ KA171 Projesi Kapsamında 17 Projeye Hibe Desteği

Erasmus+ KA171 Projesi Kapsamında 17 Projeye Hibe Desteği
09.08.2023
2.336
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), Erasmus+ KA171 projesiyle dünyanın 17 ülkesinde, personel ve öğrenci hareketliliği gerçekleştirmek üzere 176,450 Avro hibe sağladığını duyurdu. Üniversitenin Uluslararası Ofis Koordinatörü Öğr. Gör. Dr. Tuba Tatar, Erasmus+ hibelerinden farklı olarak KA171 projesinin hem öğrenciye hem de akademik personele verilen hibe miktarının daha yüksek olduğunu dile getirdi.

Uluslararasılaşma stratejileri doğrultusunda Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerinden toplam 10 bölgeyle değişim anlaşması sağlayan Sakarya Üniversitesi; öğrenci, akademik ve idari personeline hareketlilik bağlamında coğrafi açıdan çok geniş bir yelpaze sunuyor.

Erasmus+ KA171 projesi kapsamında sunulan Ortak Ülkelerle iş birliği 2023 yılı proje başvurularında 29 ülke projesinin 17’si proje desteği aldı. Erasmus Koordinatörlüğünde yeni dönemde öğrenci ve personeller; Amerika, Bangladeş, Arnavutluk, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, Ürdün, Fas, Tunus, Haiti, Kolombiya, Fiji, Rusya, Etiyopya, Mairutus, Tanzanya’daki yükseköğretim kurumları ile öğrenim, staj ve personel hareketliliği gerçekleştirebilecek.

KA 171 projesi ile birlikte, yükseköğretim öğrencilerinin ve personelinin programda yer alan ülkelerde yükseköğretim kurumunda eğitim alarak farklı bir ülkedeki eğitim öğretim ortamını deneyimleme, dil bilgilerini geliştirme ve kazanımlarını arttırmaları amaçlanıyor.

Erasmus faaliyetlerinin yürütülmesiyle ilgilenen ekip, Uluslararası Ofis Koordinatörü Öğr.Gör.Dr.Tuba Tatar, Erasmus Ofis Koordinatörü Öğr.Gör.Abdullah Nalbantoğlu, Erasmus Proje Ekibi Öğr.Gör.Seçil Aslan Coşkuner , Zeynep Özdamar, Rümeysa Kiracı, Erasmus Giden Öğrenci (Staj-Öğrenim) Sorumluları Öğr.Gör. Tekin Atmaca, Şebnem Cerrah İçöz, İsmail Erdik, Betül Kethüdaoğlu, Pınar Kopyan, Erasmus Muhasebe Ekibi Beyza Toker, İrfan Atasoy olmak üzere yetkin ve alanında uzman kişilerden oluşuyor.

Proje ile alakalı deneyimlerini aktaran Öğr. Gör. Dr.Tuba Tatar ;

‘’ Erasmus koordinatörlüğünün altında proje birimimiz var, bu proje birimimizin emekleriyle beraber organizasyon bu hale geldi.23 AB ülkesinden 164 üniversite ile 324 anlaşmamız var. Japonya ve Amerika’yı kattık son dönemde, 10 farklı bölgeden anlaşmalar yaptık, 17 farklı ülke ile anlaşmamız var. Sakarya Üniversitesinin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda, SAÜ’nün olmadığı bölge, Dünya’da anlaşmadığı ülke kalmasın istiyoruz. Öğrenci, akademisyen ve personel bu hizmetten faydalanabilecek, ayrıca bu konuda Türkiye’de en iddialı üniversitelerden biriyiz. Öğrencilere farklı opsiyonlar sunmak istiyoruz AB güzel fakat biz ayrıca Amerika’ya da öğrenci ya da akademisyen gönderebiliyoruz. Her gelen misafirimizden birşeyler öğreniyoruz , her giden misafirimiz de bizden birşeyler kazanarak dönüyor. Uluslararasılaşmak derken AB’yi önemsiyoruz fakat AB dışındaki ülkelerde de öğrenci değişimi yapıyoruz. ‘’ dedi.


2.336 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.