Engelsiz Eğlence

Engelsiz Eğlence
26.12.2016
1.834
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sapanca Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı öğrencileri, Sosyal Sorumluluk Yönetimi dersi kapsamında Dünya Engelliler Haftası’nda, Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şubesi ve Sakarya Güzel Sanatlar Derneği (SAGÜSAD) ile birlikte “Engelsiz Yaşam” sloganı ile kısa film, eğlence ve müzik dinletisi gerçekleştirdi.

SAGÜSAD Gösteri Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı Sibel Özkal, engellilerin sorunlarının büyük olduğunu bu tür farkındalık projelerinin daha sıklıkla yapılması gerektiğini,  yerel yönetimlerin ve toplumun engelli vatandaşlara karşı daha duyarlı ve eşit yaşam koşulları sunması gerektiğini dile getirdi. Özkal, geceyi hazırlayan Halkla İlişkiler Program Başkanı Öğr. Gör. Servet Sezgin’e, proje ekibine ve SAGÜSAD’a teşekkürlerini sundu.

SAGÜSAD eski başkanlarından Müjgan ZAMAN, sivil toplum kuruluşu olarak sanatsal faaliyetlerin yanında misyonlarının toplumu ilgilendiren her türlü faaliyete destek vermeye hazır olduklarını ve Sakarya Üniversitesi öğrencileri ile birlikte güzel etkinliklere imza attıklarını dile getirerek proje grubuna teşekkür etti.

Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı Başkanı Öğr. Gör. Servet SEZGİN, engellilerle ilgili sorunların tüm dünyada çeşitli etkinliklerle dile getirildiğini ve bu yolla toplumsal farkındalık, toplumsal bilinç oluşturma anlamında önemli bir işlevi bulunduğunu dile getirdi. Toplumsal farkındalığın artması için yapılan bu tür etkinliklerin engellilerin sorunlarını azaltması açısından önemli olduğunu da söyleyen Sezgin, desteklerinden dolayı Türkiye Sakatlar Derneği Adapazarı Şube Başkanı Sibel Özkal ve Başkan Yardımcısı Pervin Oğuztürk’ e, dernek üyelerine, SAGÜSAD yönetimine, proje ekibi öğrencilerine şükran duygularını ifade ederek teşekkür belgesi takdim etti.

 “Engelsiz Aşk”

Sapanca MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ikinci sınıf sosyal sorumluluk proje grubu öğrencilerinden Kaan Hami Yangın’ın senaryosunu yazıp yönettiği, Tuğçe Alibabaoğlu ve Şamil Bostancı’nın oyunculuğunu yaptığı “Engelsiz Aşk” isimli kısa film,  izleyiciler tarafından büyük beğeni aldı. Film ekibi, gösterim sonrası film konusunda izleyicilerden gelen soruları cevaplayıp çekim hakkında bilgiler vererek duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Engelsiz Yarışma

Gecenin devamında sunuculuğunu Kaan Hami Yangın’ın yaptığı, engelliler ve konuklarla karşılıklı “Evet-Hayır” yarışması ve bilgi yarışması yapıldı.  Gecenin sonunda Sakarya Üniversitesi Konservatuar öğrencisi Kürşat Alkan sahne alarak, katılımcılara keyifli bir akşam yaşattı.

26.12.2016 – MA
1.834 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.