Engelli Sporcu Sayısını Arttırmak İstiyoruz

Engelli Sporcu Sayısını Arttırmak İstiyoruz
10.03.2016
863
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Bölümü tarafından ‘Kariyer Günü’ etkinliği düzenlendi.

SAÜ Hukuk Fakültesi Amfisinde düzenlenen etkinliğe Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk katıldı. Uztürk etkinlikte, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu’nun çalışmaları, hedefleri, mevcut çalışmalar, yürüttüğü spor dallarının yanı sıra yeni eklenmesi planlanan spor dalları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.

Rio’da Olacağız

Federasyonun başarılı olduğu başlıca branşlara değinen Uztürk, “Ampute futbol önemli başarıları olan bir branşımız, en son Polonya’da yapılan 2015’te Euro Cup turnuvasında şampiyon oldular ve ligleriyle birlikte halen federasyonumuzun lokomotif branşlarından biri” dedi.

Uztürk, “7-18 Eylül 2016 tarihleri Rio De Janerio’da Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları düzenlenecek. Biz Federasyon olarak paralimpik oyunlara şu anda 7 branşta, 36 adet sporcumuz ile katılacağız. Bu branşlarda yoğun çalışmalarımız sürüyor. Rio Paralimpik Oyunları’nda 7-10 arasında madalya kazanmayı hedefliyoruz” dedi. Uztürk, bununla birlikte devam eden çalışmaların sonucunda yarışmalara katılacak yeni branşların sayının daha da artacağına inandığını ifade etti.

Lisanslı sporcu sayısını artırmak istiyoruz

Federasyonların kendi bütçelerinin olmasının, kendi teknik direktörlerinin, sponsorluk anlaşmalarının bağımsız bir şekilde sürdürülebilmesinin başarı yönünde büyük bir ivme kazandırdığını kaydeden Uztürk, “Engelli federasyonları kurulmadan, ulusal federasyonların bünyesinde engelli sporcular maalesef ikinci planda kaldı. Yarışmaların kârlı şekilde organize edilmediğini ve gereken değeri bulmadıklarını, yaşadık bizzat gördük. 2000 yılından sonra engelli federasyonlarının bağımsızlaşmasıyla birlikte bir mevcut şartlarda gözle görülür iyileşmeler yaşandı” şeklinde konuştu.

Federasyonun yeni dönem hedeflerinden bahseden Uztürk, “Aktif sporcu sayısı her gün artarak 4 binin üzerine çıktı. Ülkemizdeki 8,5 milyon engellinin dört ana engel dalına bölündüğünde alan başına düşen 2 milyon engelliden daha fazla sporcu çıkartarak,  mevcut lisanslı engelli sporcu sayısını arttırmak istiyoruz” dedi.

10/03/2016 – FÖ
863 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.