Endonezya Ülke Tanıtım Günü

Endonezya Ülke Tanıtım Günü
17.12.2015
689
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu tarafından düzenlenen “Ülke Tanıtım Günleri” başladı.

Sakarya’ya okumak için gelen Endonezyalı öğrencilere, kendi ülkelerini tanıtma fırsatı vermek amacıyla düzenlenen etkinlik, SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Endonezyalı Hafız Ahmet İzzet İslam’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte, Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu Akademik Başkanı Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman açılış konuşması yaptı. Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kahraman, “Programa katılan herkese teşekkür ederim. Derdiniz derdimiz, renginiz rengimizdir. Uluslararası öğrencilerin her zaman ve her durumda yanlarında olduğumuzu bilsinler isteriz. Düzenlemiş olduğumuz ülke tanıtım etkinliklerimiz, belirli periyotlarla farklı ülkeler ile devam edecektir” diye konuştu.

Endonezya’nın tarihi, kültürü, yemekleri, kıyafetleri, gelenek ve görenekleri üzerine bir sunum yapan Endonezyalı Zahfan Esadullah, akıcı Türkçesi ile dikkat çekti.

Sunumun ardından bir grup öğrenci, ülkelerinin yöresel kıyafetleri ile dans eşliğinde kendi dillerinde şarkılar söyledi. Katılımcıların büyük bir ilgi ve coşkuyla takip ettiği etkinlikte Endonezyalı öğrencilerin, ülkelerini ve kültürünü tanıtmak amacıyla kurdukları stant büyük ilgi gördü.

Etkinliğin sonunda, Yedirenk Dünya Öğrenci Topluluğu adına SAÜ Siyasal Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Al tarafından Sakarya Endonezya Öğrenci Birliği’ne bir teşekkür plaketi takdim edildi. Endonezyalı öğrencilerin hazırladığı yöresel bir tatlı olan ‘Pisçok’, tüm misafirlere ikram edildi.

17.12.2015 -EU
689 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.