Ekonomi Üzerine Seminer: “Token Ekonomisi ve Para Yaratım Süreci”

Ekonomi Üzerine Seminer: “Token Ekonomisi ve Para Yaratım Süreci”
29.04.2022
938
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Muhasebe ve Finans Uygulama ve Araştırma Merkezi (MUFAM) tarafından “Token Ekonomisi ve Para Yatırım Süreci” konulu çevrim içi seminer gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Ekonometri Bölümü Doç. Dr. Öğr. Üyesi Avni Önder Hanedar moderatörlüğünde gerçekleşen seminere Doç. Dr. Engin Yılmaz konuşmacı olarak katıldı. Doç. Dr. Yılmaz yaptığı sunumda ekonominin ilginç ve eğlenceli bir yönü olan Token Ekonomisi konusunu ele aldı.

Sunumunda son zamanlarda bilinirliği yükselen kripto paralar ve yatırım süreçlerinden bahseden Doç. Dr. Yılmaz, Bitcoin ve Ethereum’un farklarını açıkladı. Kripto paraların arz talep oranlarına değinen Yılmaz “Kodlama bilmeden, anlamadan kripto paraları anlamak ve yatırımını yapmak çok zor” ifadesini kullandı.

İş hayatında kod okumayı bilmenin önemine değinen Yılmaz “Mezun olduktan sonra rahat bir şekilde iş bulabilmek için programlama bilmek gerek” sözleriyle ekonominin artık teknolojik yönlere ilerlediğine dikkat çekti.

Haber: Fatma Şimşek


938 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.