Ekolojik Tasarımın Doğası Konuşuldu

14.02.2019

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi (STMF) tarafından “Ekolojik Tasarımın Doğası” adlı bir konferans düzenlendi.

STMF Gizem Frit Amfisinde yapılan konferansta yazar Melih Aşanlı konuşmacı olarak yer aldı. Konferansa Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Kadriye Didem Atiş, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Yazar Melih Aşanlı, konferansta kırsal alanda nasıl tasarım yapılması gerektiğinden ve tasarımda olması gereken bazı eğitim alanlarından bahsetti.

Tasarıma başlarken standart unsurların yanı sıra farklı unsurların da kullanılabileceğini belirten Aşanlı, “Bugüne kadar tasarımla alakalı bizlere hep kare, üçgen, daire ve ana renkler gibi işin teknik boyutları anlatıldı. Çünkü işe buradan başlamak zorundayız. Fakat doğaya gittiğimde bir şey fark ettim, hayatta başka öğreticiler de var” diye konuştu.

Son dönemlerde yaşamın her alanında yer alan ‘ekoloji’ kavramını tanımlayan Aşanlı, “Hayatta ekoloji diye bir gerçek var. Tasarımda bazı eğitim alanlarımız var. Aslında okulda bu işin başlangıcını yapıyoruz. Okulda aldığımız eğitimde bize minik ipuçları veriliyor. Sonra siz hangisinin ucundan tutup ilerleyip devam ederseniz o konuda uzmanlaşıyorsunuz. Bu şekilde kabiliyetinizi arttırıyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Yazar Melih Aşanlı konferansın devamında katılımcıların sorularını yanıtlarken, Dekan Prof. Kadriye Didem Atiş, Aşanlı’ya teşekkür belgesi takdim etti.

14-02-2019 / Hatice Başer – Sena Gayberi