Eğitim Fakültesinden Akreditasyon Başarısı

Eğitim Fakültesinden Akreditasyon Başarısı
18.04.2022
1.329
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesinin üç anabilim dalı daha Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği’nden (EPDAD) akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Akreditasyon başarısı Yükseköğretim Kurumu (YÖK) tarafından da tescillenen Sakarya Üniversitesi bünyesindeki üç anabilim dalı daha akreditasyon aldı. Öğretmenlik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (EPDAD) tarafından yapılan değerlendirmede Eğitim Fakültesi’nin 3 anabilim dalı 2025 yılına kadar akreditasyon belgesi almaya hak kazandı.

Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, Özel Eğitim Öğretmenliği ve İngilizce Öğretmenliği anabilim dallarının bu başarısıyla birlikte Eğitim Fakültesinde akredite edilen program sayısı 9’a çıktı.

Üniversite İzleme ve Değerlendirme Raporu’nda Sakarya Üniversitesi, 37 akredite lisans programı ile devlet üniversiteleri arasında birinci sırada yer almıştı.

YÖK’ün üniversitelerin performansını değerlendirdiği 2021 Üniversite İzleme ve Değerlendirme Genel Raporu’nda en başarılı üniversitelere ilişkin veriler paylaşılmış, Sakarya Üniversitesi, dört farklı kategorideki sekiz göstergede Türkiye’de ilk 5’te yer almıştı. Kurum dışı bağımsız kuruluşlarca eğitim programlarının değerlendirilmesini kalite kültürünün önemli bir parçası olarak gören Sakarya Üniversitesi, YÖK’ün yayımladığı raporda akredite program sayısında 37 akredite programı ile devlet üniversiteleri arasında birinci sırada lider olmuştu.


1.329 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.