Eğitim Fakültesi mezunlarını uğurladı

Eğitim Fakültesi mezunlarını uğurladı
13.08.2024
449
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Fakültesi 2023-2024 Eğitim- Öğretim yılı mezuniyet töreni, SAÜ Stadyumu’nda gerçekleştirildi.

Tören, kortej yürüyüşünün ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başladı.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Çalışkan, mezuniyet konuşmasında, ‘’ Saygıdeğer Rektörüm ve Rektör Yardımcılarım, Kıymetli Dekanlarım ve öğretim üye ve elemanlarımız, sevgili mezunlarımız ve değerli misafirlerimiz, bugün fakültemizin çeşitli bölümlerini başarıyla tamamlamış olan değerli mezunlarımızı en içten duygularımızla kutlamak ve bu eğitim yuvasından onları uğurlamak üzere burada toplanmış bulunuyoruz. Bu özel ve anlamlı günde aramızda olduğunuz için hepinize ayrı ayrı hassaten teşekkür ediyor sizleri saygıyla selamlıyorum. Mezuniyet törenimize hepiniz hoş geldiniz. Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi, tüm programları akredite olan ilk Eğitim Fakültesi olarak, eğitimde mükemmeliyetin öncülüğünü gururla üstleniyoruz. Uzun yıllardır ulusal ve uluslararası sıralamalarda zirveyi zorlayan bir fakülte olarak sadece eğitim vermiyor, aynı zamanda eğitim bilimine de katkıda bulunuyoruz. TÜBİTAK ve AB projelerinde akademisyen ve öğrencilerimizin elde ettiği göz kamaştırıcı başarılarla araştırma ve inovasyonda da öncü rol oynuyoruz. Genç, dinamik ve alanında uzman akademisyen kadromuz ile geleceğin eğitimcilerin yetiştirilmesine ve ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunuyoruz.

 Sevgili gençler, fakültemizde edinmiş olduğunuz bilimsel altyapı tüm meslek hayatınızda yanınızda olacaktır. Bununla birlikte milli ve manevi değerlerimizi koruyacağınıza, adaletten ve dürüstlükten ayrılmayacağınıza, sevgi ve saygı değerlerini gözeterek yolunuza devam edeceğinize eminiz. Bu vesile ile çeşitli fedakârlıklar üstlenerek sizleri en iyi şekilde yetiştiren değerli ailelerinize ve fakültemizin değerli hocalarına teşekkürlerimi sunuyorum… Sizden beklentimiz yarının düşünce önderleri olarak kendiniz gibi ışıl ışıl parlayan öğrenciler yetiştirmenizdir. Ülkemizin geleceğini sizlere emanet ediyoruz. Atatürk’ün dediği gibi gelecek gençlerin, gençler ise siz öğretmenlerin eseridir…  Yolunuz açık olsun. Hepinize başarılar dilerim’’ ifadelerine yer verdi.

Eğitim Fakültesi 2023-2024 dönem birincisi Tuğba Yalçıner konuşmasında, ‘’ Sayın Rektörüm, saygıdeğer dekanlarım, sayın bölüm başkanlarım, saygıdeğer hocalarım, kıymetli arkadaşlarım ve değerli aileleri. Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum. Öğrencilerin zihnine kazınacak, yıllarca hatırlanacak, hayatlarının şekillenmesine etki edecek bir sınıf öğretmeni olarak, bugün bu konuşmayı yapmanın haklı gururu içerisindeyim. Bu serüvene adım attığım andan itibaren, yaşadığım zorluklarda duraksasam da 4. sınıfta yaptığım stajla beraber, öğretmen olmayı iliklerime kadar hissettim. Bu hayat yolculuğumda; bana önce insan olmayı öğütleyen, daha sonra öğretmen olmam için beni destekleyen, ilk öğretmenlerim olan aileme izninizle özel bir teşekkür etmek istiyorum. Beni her kararımda destekleyen, büyük bir özveri ile beni bu günlere getiren babama; sevgisini kalbimde hissettiğim, güler yüzü ile karanlığımı aydınlatan anneme; her anımda, her mutluluğumda ve her hüznümde yanımda olan ablama; bana sevgiyle bakan, fikirleriyle ve hayal gücüyle bana destek olan, benim ilk öğrencim, küçük kardeşim Berra’ya; bugün her ne kadar rahatsızlığı nedeniyle yanımda olamasa da, beni hiç yalnız bırakmayan, her 24 Kasım’da günümü kutlayan, bana sabrı, sevgiyi, saygıyı öğreten dedeme ve sevgisini her an kalbimde hissettiğim herkese teşekkür ediyorum, sizi çok seviyorum, iyi ki varsınız. Bir diğer teşekkürüm de hayatıma giren bütün öğretmenlerime… Kendimden emin bir şekilde ilerlememe ve kendimi keşfetmeme fırsat veren; iyi olan yönlerimi desteleyen ve geliştiren, eksiklerimi tamamlayan, doğruyu bulmamda yardımcı olan bütün öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum. Bu başarımı; şehit olmuş bütün öğretmenlerimize ve hayata benzeyen bir hayatı hayal eden, zulüm altında olan, Filistin ve Doğu Türkistan halkına armağan ediyorum. Cahit Zarifoğlu’nun da dediği gibi, ‘’Çocukları ürkütülmüş bir dünyanın; denizi mavi olsa ne yazar, olmasa ne?’’. Çocukların daima mutluluktan ağladığı bir dünya temennisiyle. Herkese iyi akşamlar diliyorum’’ ifadelerine yer verdi.

Eğitim Fakültesi 2023-2024 dönem birincisi Şeyda Nur Yıldız konuşmasında, ‘’ Sözlerime Cahit Zarifoğlu’nun “Güzel günler çabuk geçer, içimiz hep bir hoşça kal ülkesi.” dizeleriyle başlamak istiyorum. Bugün bu güzel öğrencilik yıllarımızı hatıralarla dolu anımsayacağımız bir hoşça kala sığdırıyoruz. Vedalar, doğacak yeni güneşlerin, yeni başlangıçların da habercisidir. Öğrenciliğimize veda ederken meslek hayatımıza ilk adımlarımızı da atmış bulunuyoruz. Bugünden sonra hepimiz birer toplumu inşa edecek, yüceltecek ve geliştirecek öğretmenleriz. Her birimiz sınıflarımıza girdiğimizde karşımızda minik gözleriyle bizlere ışık saçan canlar göreceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi “Eserinin üzerinde imzası olmayan yegâne sanatkâr öğretmenlerdir.” Ama bilmemiz gereken şudur ki her zaman sabırla ve azimle çok çalışmak, karşımıza çıkabilecek engelleri yıkabilmemizdeki en büyük gücümüzdür. Üstat Sezai Karakoç’un da dediği gibi “Geceye yenilmeyen her insana, ödül olarak bir sabah, bir gündüz ve bir güneş vardır.” Türk edebiyatının mütefekkir yazarı Cemil Meriç ise “Bu Ülke” adlı kitabında “Karanlıkları devirmek ve aydınlık bir çağın kapılarını açmak için en mükemmel silah: kalemdir. Sözle, yazıyla kazanılamayacak savaş yoktur.” der. Ben de bu güzel cümlelerin meslektaşlarımın yolunda meşale olmasını istiyorum. Çünkü eğitim, milletlerin gelişmesinde ve kalkınmasında bir binanın temel yapı taşı gibidir. Bu yapıyı sağlam bir şekilde inşa ederek ülkemizi uygar bir ülke seviyesine ulaştırmak için var gücümüzle çalışacağız. Bilimde araştıran, sorgulayan ve eleştiren; sanatta ortaya konulan yapıtlarla estetik zevk uyandıran; sporda ülkemizi en iyi yerlere taşıyacak başarılar getiren bireyler yetiştirmek biz öğretmenlerin en büyük hedefidir. Bizlerin iyi birer öğretmen olabilmesi için çabalayan ve bizlere deneyimleriyle, bilgileriyle ışık tutan başta Türkçe Eğitimi Bölümü Anabilim Dalı Başkanımız Sayın Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özdemir, Prof. Dr. Alpaslan Okur, Prof. Dr. Mustafa Altun ve Doç. Dr. Nahide İrem Azizoğlu hocalarım olmak üzere tüm Türkçe Eğitimi bölümü hocalarıma ve diğer tüm öğretim üyeleri ve görevlilerimize; Eğitim Fakültesi’nde aynı sıraları paylaştığım, her biriyle güzel anılar biriktirdiğim ve desteklerini her zaman omzumda hissettiğim Türkçe Eğitimi Bölümü arkadaşlarıma ve tanıdığım diğer tüm arkadaşlarıma; beni büyüten, yetiştiren, her zaman yanımda olan, maddi ve manevi destekleyen ve başarımın asıl kahramanları olan canım anneme, babama ve kardeşime teşekkür ediyorum. Son olarak sevgili öğretmenler arkadaşlarım, unutmayın ki okumadığımız gün karanlıktayız. Bu sebeple daima bilginin yansıttığı ışığı takip edelim, bizlerin eseri olacak yeni nesle kılavuzluk ederek aydınlık bir çağın kapılarını açalım. Dünyanın sevgi ve barış dolu bir yer olmasını ve yarınların hepimize güzellikler getirmesini diliyorum, umutla kalın. Teşekkür ederim’’ ifadelerine yer verdi.

Mezuniyet Törenine SAÜ Rektörü Prof.Dr. Hamza Al, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Prof. Dr. Emrah Doğan ve Prof. Dr. Mehmet Barış Horzum, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Hüseyin Çalışkan, akademisyenler ve öğrenci yakınları katıldı.

Tören programı, kep atılmasının ardından sona erdi.


449 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.