Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nden Etkili Okul Projesi

01.08.2011

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün hazırladığı ve koordinatörlüğünü üstlendiği “Developing Effective Schools for Inclusion” adlı Erasmus Yoğun Program (IP) projesi Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından kabul edildi. SAÜ Eğitim Bilimleri Enstitüsü’nün yanı sıra Portekiz’den Guarda Politeknik Enstitüsü, İspanya’dan Valladolid Üniversitesi, Litvanaya’dan ise Marijampole Koleji’nin ortak olduğu proje,“Etkili Okul Geliştirme” konusunda uluslar arası işbirliğini sağlamayı ve iyi örnekleri paylaşmayı amaçlıyor. Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İsmail Güleç’in yönetimini üstlendiği, Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayrakcı’nın koordinatörlüğünü yaptığı projede Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Özcan Erkan Akgün ve Eğitim Yönetimi ve Denetimi Ana bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Osman Titrek görev alıyor.

Yrd. Doç. Dr. Özcan Erkan Akgün, Doç. Dr. İsmail Güleç, Yrd. Doç. Mustafa Bayrakçı

Okul geliştirme süreci, okul etkililiği, kalite iyileştirme, personel geliştirme, değişim yönetimi gibi çalışmaları içeren proje ile okul geliştirme sürecinin sonucunda, herhangi bir alandaki eksikliklerine bakılmaksızın tüm öğrencilere yüksek kalitede eğitim ve öğretim sunulması, öğretmenlerin mesleki gelişim olanaklarının geliştirilmesi ve okul örgütü içerisinde değişim ve yenileşme kültürü oluşturulması amaçlanıyor. 1 yıl süreli proje kapsamında yapılacak sunum ve çalıştaylar sonucunda proje ortağı ülkelerdeki okul geliştirme çalışmalarına katkıda bulunulması ve yararlı araçlar geliştirilmesi bekleniyor.

01/08/2011- SAÜ BHİM