Dünyanın Her Yerinde Geçerli Diploma

Dünyanın Her Yerinde Geçerli Diploma
29.06.2016
1.605
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Haşim Gürdamar Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nin 2016 yılı mezuniyet töreni gerçekleşti. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesinin Sakarya Üniversitesi’nin pek çok diğer fakültesi gibi akredite olduğuna dikkat çekerek,  “Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, akredite olmuş bir fakülte. Mezunları dünyanın her yerinde geçerli bir diplomaya sahip. Üniversitemizin Türkiye ve dünya sıralamalarında üst sıralara çıkmasında katkısı olan bir fakültemiz. Bu bakımdan katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Şenpiliç A.Ş kurucusu ve Onursal Başkanı Haşim Gürdamar, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nejat Yumuşak, akademisyenler, sektör temsilcileri, mezun öğrenciler ile aileleri katıldı.

Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, törende yaptığı konuşmasında Sakarya Üniversitesi’nin mezunlarıyla birlikte 170 bine yaklaşan büyük bir aile haline geldiğini belirterek, “Sakarya Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi, akredite olmuş bir fakülte. Mezunları dünyanın her yerinde geçerli bir diplomaya sahip. Üniversitemizin Türkiye ve dünya sıralamalarında üst sıralara çıkmasında katkısı olan bir fakültemiz. Bu bakımdan katkısı bulunanlara teşekkür ediyorum” dedi. Bilişimin dünyadaki her şeyin merkezine yerleştiğini, Sakarya Üniversitesi’nin de bilişimden çok faydalandığını ifade eden Elmas, “Mezunlarımızın üniversitemizi en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyorum. Öğrencilerimizin yetişmesinde en büyük emek ailelerinin. Biz eğitim süresince öğrencilerimize çok güvendik, yaptıkları işleri takdir ettik. Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Törende konuşan Şenpiliç A.Ş kurucusu ve Onursal Başkanı Haşim Gürdamar, öğrencilerin Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden birinden mezun olduklarını belirterek, “Şimdi mezun oluyorsunuz. Bundan sonraki hayatınızda da ön plana çıkmanızı öneriyorum. Bugün iş bulma imkânı tüm mesleklerden daha çok olan bir fakülteyi bitiriyorsunuz. Yeni buluşlara yeni imkânlara en açık olan bir fakülte” dedi.

Dekan Prof. Dr. Nejat Yumuşak ise konuşmasında Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi’nin eğitim felsefesini ve programlarını güçlü paydaşlarıyla birlikte belirlediğini, eğitim amaçlarını belirlerken de sektörde ve sanayide varlığını kanıtlamış paydaşlarla birlikte çalışmaya büyük özen gösterdiklerini söyledi. Prof. Dr. Nejat Yumuşak, “Mezunlarımızın bugün aldıkları diploma meslek hayatlarının bir çekirdeği gibidir. Dolayısıyla bu diplomanın kıymetini bilmelerini istiyoruz. Mühendis unvanlı bu diplomayı dört yıl boyunca zorlu sınavlarla siz aldınız. Meslek hayatınızda hepinize sonsuz başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Tören konuşmaların ardından dereceye giren mezunların ödüllerini ve belgelerini almaları ile devam etti. Fakülte birincisi olan Bilgisayar Mühendisliği bölümü öğrencisi Abdullah Salih Bayraktar, ödülünü ve belgesini Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’tan aldı. Tören, öğrencilerin keplerini havaya atmaları ile sona erdi.

29-06-2016 / ST
1.605 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.