Dr. Öğr. Üyesi Bektaş TRT’de Uluslararası Ticari Sözleşmeler Hakkında Konuştu

25.11.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş TRT’ye konuk olarak uluslararası ticari sözleşmeler hakkında konuştu.

Uluslararası ticari sözleşmelerin hazırlığında ve sonraki aşamalarında yaşanabilecek hukuki sorunların ele alındığı programda konuşan Dr. Öğr. Üyesi Sezercan Bektaş, ticari sözleşmelerin hazırlanma aşamasında dikkat edilmesi gereken en önemli şeyin hukukun uygulanması olduğunu söyledi. Sözleşmelerin uluslararası olması için aranan şartlardan bahseden Dr. Öğr. Üyesi Bektaş taraflardan birinin yerleşim yerinin ve ifa yerinin farklı olmasının sözleşmede uluslararası nitelik taşıdığı anlamına geldiğini aktardı.

Dr. Öğr. Üyesi Bektaş müzakere aşamasında yerine getirilmesi gereken yükümlülükler ve bu yükümlülüklere uymayanlara verilecek cezalar hakkında bilgi vererek, tarafların dürüstlük ilkesine aykırı davranıp zarar vermesi durumunda tazminat davasının açılabileceğini ifade etti.

Programın tamamını izlemek için;