Dr. Metin Çengel: “Metaverse, geleceğin interneti olacak”

Dr. Metin Çengel: “Metaverse, geleceğin interneti olacak”
13.04.2022
1.649
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin düzenlediği Metaverse ve Sanal Gerçeklik etkinliğinde konuşan Öğr. Gör. Dr. Metin Çengel, “Metaverse geleceğin interneti olacak, hem sanalı hem gerçek hayatı beraber yaşayacaksınız” dedi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İletişim Fakültesi’nin tertiplediği “Metaverse ve Sanal Gerçeklik Uygulamalarının Eğitimde Kullanılması” etkinliğine Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Öğretim Görevlisi Dr. Metin Çengel konuk oldu. SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen etkinlik, Dr. Metin Çengel’in “Metaverse” kavramının tanımını yapmasıyla başladı.

“Hem sanalı hem gerçek hayatı beraber yaşayacaksınız”

Metaverse’ün ‘öteki evren’ ve ‘sanal evren’ gibi anlamları olduğunu söyleyen Metin Çengel, kendisinin beğendiği kelime anlamlarından birisinin ‘kurgusal evren’ olduğunu dile getirdi. Dr. Çengel, “Şu an gerçek bir dünyanın içerisindeyiz, Metaverse’ün içerisine girdiğimiz zaman kurgusal bir evrenin içerisinde bulunacağız ve bu evrende birçok evren olacak. Metaverse geleceğin interneti olacak, hem sanalı hem gerçek hayatı beraber yaşayacaksınız” dedi.

Yeteneği olan kişilerin evde boş vakitlerinde NFT üreterek büyük kazançlar elde edebileceğine dikkat çeken Dr. Çengel, NFT alanında kişilerin sadece bilişim alanından olmadığını belirtti.

Metaverse’ün en önemli araçlarından birinin de avatarlar olduğunu söyleyen Dr. Çengel, sanal âlemde dahi gerçek hayattaki kişilerin avatarlarıyla toplantı gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Metin Çengel, Metaverse’ün devlet politikasına dönüşmesi gerektiğinin altını çizdi.

Seminere İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Prof. Dr. Ahmet Eski Cumalı, Araştırma Görevlisi Hüdaver Altıntuğlu ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin ardından katılımcılar, sanal gerçeklik gözlükleriyle kısa bir metaverse deneyimi yaşadı.

Haber: Melike Sarıkaya

Fotoğraf: Zekeriya Kaan Uçar
1.649 kez görüntülendi.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.