Dr. Kadıoğlu: “Gripten Korunmanın Yolları Nelerdir?”

Dr. Kadıoğlu: “Gripten Korunmanın Yolları Nelerdir?”
10.11.2022
1.595
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Ana Bilim Dalı Dr. Betül Kadıoğlu, mevsim geçişlerinde sıkça rastlanan üst solunum yolu hastalıklarından biri olan gribe dikkat çekti.

Kış aylarının gelmesiyle birlikte insanların kapalı ortamlara yöneldiğini vurgulayan Kadıoğlu, “Kış aylarında grip yakın temas, kalabalık yaşam koşulları ve ortak kullanılan eşyalar yoluyla da artabilir.” dedi. Baş ağrısı, ateş, halsizlik, vücut ve kas ağrısının gribin başlıca belirtileri arasında olduğunu ifade eden Dr. Kadıoğlu, okulların açılması ile viral üst solunum yolu enfeksiyonu denilen gribin ortaya çıktığını söyledi. Kadıoğlu, kendilerine başvuran öğrenciler arasında nezle, grip,  soğuk algınlığı olarak tabir edilen hastalıklarda artış görüldüğünü vurguladı.

Mediko’da Ücretsiz Grip Aşısı

Dr. Betül Kadıoğlu gripten korunmak için yapılması gerekenlerden bahsederek sık sık el yıkamanın, sağlıklı beslenmenin, mevsime göre giyinmenin, alkol ve sigaradan uzak durmanın, düzenli spor yapmanın ve günlük 7 saatlik uykuyu ihmal etmemek gibi önlemlerin alınması gerektiğini söyledi. Dr. Kadıoğlu öğrencilerin Esentepe Kampüsü’nde bulunan Mediko Sağlık Merkezine gelerek ücretsiz grip aşısı olabileceğini aktardı.

Haber: Büşra Atahan

 


1.595 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.