Dokuzsütun (18.09.2012) : SAÜ, Treyler Üreticilerinin İthal Ettiği Parçayı Üretti

18.09.2012

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, TIRSAN ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında treylerin şase ve tekerlek bağlantısında kullanılan ‘makas kulağı’ isimli parçayı üretti. Treyler üretimi için yurt dışından ithal edilen parça, bundan böyle artık Türkiye’de üretilecek. Proje koordinatörü SAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Kutay Yılmazçoban, bir yıllık çalışma sonucunda ilk yerli makas kulağı tasarımını ve optimizasyon çalışmalarını bitirdiklerini söyledi.

Dokuzsütun Gazetesi – 18 Eylül 2012