Sisli

Doğukan Manço Sahne Alacak

03.07.2017

Sakarya Üniversitesi 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı mezuniyet törenleri başladı. Mezuniyet töreninde Doğukan Manço da sahne alacak.

Tıp Fakültesinin mezun verdiği ilk tören, 30 Haziran’da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapıldı. Genç doktorlar, yemin töreni ile mesleğe ilk adımlarını attılar.

Doğukan Manço, mezuniyet törenleri kapsamında Sakarya Üniversitesine geliyor. Manço, 5 Temmuz Çarşamba günü saat 20:00’de Spor Bilimleri Fakültesi Stadında sahne alacak.

Toplam 6 bin 960 mezun

Sakarya Üniversitesi lisans programlarında eğitim gören yaklaşık 4 bin 800 öğrenci bu yıl mezun olurken, ön lisans programları yaklaşık 1950 öğrenciyi mezun verecek. Lisansüstü programlardan ise 109 öğrencinin mezun olacağı 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında Sakarya Üniversitesinde toplamda yaklaşık 6 bin 960 öğrenci diplomalarına sahip olacak.

En çok sayıda mezun verecek fakülte 987 ile Fen-Edebiyat Fakültesi olurken, bunu 803 ile Siyasal Bilgiler Fakültesi, 656 ile Mühendislik Fakültesi takip etti.

En çok sayıda mezun verecek meslek yüksekokulu 320 ile Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu olurken, bunu 220 ile Sakarya Meslek Yüksekokulu, 210 ile Sapanca Meslek Yüksekokulu takip etti.

Üniversite Dereceleri Töreni 6 Temmuz’da

9 Temmuz’a kadar sürecek olan törenler için SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi, Spor Bilimleri Fakültesi Sahası, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu ve Hendek Kampüsü kullanılacak. Sapanca, Pamukova, Ali Fuat Cebesoy, Hendek, Kaynarca Seyfettin Selim ve Kırkpınar meslek yüksekokullarının mezuniyet törenleri ise kendi okul bahçelerinde düzenlenecek.

Mezuniyet törenleri, 6 Temmuz Perşembe günü dereceye giren öğrencilere yönelik olarak SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan “Üniversite Dereceleri Töreni” ile son bulacak.

03-07-2017 / ST