Doç. Dr. Rasim Soylu’nun “Çanakkale Şehit Mektupları Resim Sergisi” açılıyor

Doç. Dr. Rasim Soylu’nun “Çanakkale Şehit Mektupları Resim Sergisi” açılıyor
16.01.2024
1.525
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Rasim Soylu’nun “Savaşın Şahitleri Resim Sergisi” 19 Ocak 2024 Cuma Günü Saat 18: 00’da Frankfurt Türk Kültür Merkezi Sergi Salonunda sanatseverlerle buluşacak.

Türk ve Alman ittifakıyla girilen 1. Dünya Savaşında ve özellikle Çanakkale’de şehit olan askerlerimizi anma amacıyla açılacak sergi, sadece Çanakkale şehitlerine değil Türk tarihinin şanlı sayfalarında yerini alan tüm şehitlerimize ithaf ediliyor. Şehit mektupları ve savaşın şahitleri olan belgeler üzerine çalışılan savaş resimleri, Türk-Alman dostluğunun bir nişanesi olarak Almanya’da sergilenecek.

Çanakkale, Türk milleti için zafer sevincinden çok hüzün ve ağıt anlamlarını çağrıştırıyor. Hiçbir savaşın kazananı olmaz. Zaferler bir milletin tarihi güzellikleri olarak bilinir. Ancak hiçbir zafer annelerin ve sevgililerin acısını dindiremez.

Yılarca süren dünya savaşları geride sadece acı ve hüzün bıraktı. Ancak ne yazık ki her şey unutulduğu gibi acı çekenler ve onların ardından gözyaşı dökenler de mahşerin sonsuzluk ışığını beklemeye çekilmişler.

Şehit mektupları, annelerin, eşlerin ve nişanlıların en büyük hazinesi olmakla birlikte ülke tarihinin ibret vesikaları olarak kayıtlarda yerini almış bulunuyor.

 


1.525 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.