Doç. Dr. İkiel’in ‘Sakarya’nın Coğrafi Özellikleri’ Konulu Kitabı Çıktı

Doç. Dr. İkiel’in ‘Sakarya’nın Coğrafi Özellikleri’ Konulu Kitabı Çıktı
22.05.2019
2.971
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cercis İkiel’in editörlüğünü yaptığı “Sakarya’nın Fiziki Beşeri ve İktisadi Coğrafya Özellikleri” adlı kitabı yayımlandı.

SAÜ Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü tarafından proje kapsamında desteklenen kitapta bölüm yazarı olarak Prof. Dr. Yücel Öztürk, Dr. Öğr. Üyesi Recep Yaşa, Dr. Öğr. Üyesi M. Korhan Erturaç, Dr. Öğr. Üyesi M. Fatih Döker, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Kaçmaz, Doç. Dr. Beyza Ustaoğlu, Dr. Öğr. Üyesi D. Evrim Koç, Doç. Dr. Zerrin Karakuzulu, Dr. Arş. Gör. Fatih Arıcı, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe A. Dutucu, Prof. Dr. Emrah Doğan, Dr. Öğr. Üyesi Rabia Köklü, Dr. Öğr. Üyesi Osman Sönmez, Doç. Dr. Barış Horzum, Doç. Dr. Yüksel Güçlü, Dr. Öğr. Üyesi Cem Kırlangıçoğlu, Doç. Dr. Mahnaz Gümrükçüoğlu Yiğit, Dr. Öğr. Üyesi Çiğdem Özer, Doç. Dr. Tahsin Turgay, Dr. Öğr. Üyesi Duygu Gür Erdoğan ve Öğr. Gör. Pınar Erkuş Buyruk görev aldılar. Kitapta Sakarya’nın coğrafi özellikleri bilimsel yöntemlerle detaylı bir biçimde inceleniyor.

Kitabın araştırmacılara, karar vericilere, öğrencilere ve ilgi duyanlara üniversite yayını bir kitap olarak sunulmasını amaçladıklarını belirten Doç. Dr. Cercis İkiel, üniversitelerin bulundukları havzalar için birer bilgi ve kültür deltası olduğunu, yapılacak çalışmalar ile bu deltanın her geçen gün büyüyeceğini söyledi.

Kitapta Sakarya’nın tarihi coğrafyasından geleneksel mimari dokusuna, Osmanlı tarihinde Ada Kazası olmasından idari ve fiziki coğrafya özelliklerine kadar geniş yelpazede konular yer alırken, jeolojik, jeomorfolojik, iklim, su taşkınları, toprak, tarım, hayvancılık, sanayi, turizm, ulaşım, eğitim, çevre sorunları, su kaynakları ve su kalitesi gibi konularda detaylı incelemeler yer alıyor.

22-05-2019 / ST


2.971 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.