Doç. Dr. Eskiler’e GEBİP Ödülü Verildi

29.12.2022

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Temel Tıp Bilimleri Bölümü Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Öğr. Üyesi Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler’e Sağlık Bilimleri alanında yaptığı çalışmalarla Üstün Başarılı Genç Bilim İnsanı (GEBİP) ödülü düzenlenen törenle verildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllerin verildiği 2022 Uluslararası TÜBA ve TÜBİTAK Bilim Ödülleri Törenine; Bakanlar, Başkanlar ve TÜBA Konsey üyelerinin yanı sıra Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al ve Türkiye genelinde üniversite rektörleri katıldı.

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından bilim insanlarını teşvik, takdir ve ödüllendirme misyonu kapsamında her yıl verilen TÜBA Ödülü’nü almaya hak kazanan Doç. Dr. Gamze Güney Eskiler’e ödülü düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi. Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, TÜBA-GEBİP Ödülü’nü almaya hak kazanan Doç. Dr. Eskiler’i yapmış olduğu başarılı çalışmalarından dolayı tebrik etti.