Divan Şiirine Genç Bakışlar

24.12.2019

Sakarya Üniversitesi Alegori ve Şiir Topluluğu tarafından “Divan Şiirine Genç Bakışlar” adlı bir panel düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi Prof. Dr. Fuat Sezgin Salonunda gerçekleşen panele SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümü öğrencileri Burak Şahin, Damla Kaya, Esra Genç, Oğuz Kocabaş, Necla Yıldız ve Mehmet Akif Öbek konuşmacı olarak katıldı.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Kaya, panelin açılış konuşmasında bu tür faaliyetlerin anlamlı olduğunu dile getirerek, paneli düzenleyenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Kaya, “Temeli istişareye dayanan, samimi gayret gösterilen, fedakârlıkla hazırlanan her faaliyet saygıya değerdir, bereketlidir. Divan şiirinde çiçekler, çocuklar, kuşlar, yetim, aile ve hayata dair ne arıyorsanız sonu gelmeyecek malzeme var. Divan şiirini İstanbul’a benzetiyorum” dedi.

Panelde konuşan öğrenciler, Bursa, Karaman, İstanbul, Erzurum, Diyarbakır ve Edirne olmak üzere divan şirine mensup şehirlerin özellik ve güzelliklerinden bahsettiler. Öğrenciler, bu şehirlere ait bazı şairlerin beyitlerini ve gazellerini okuyarak yorumladılar.

24.12.2019 Nurşen Şügür – Neslihan Açıkgöz