Diş Hekimliği Fakültesinde İlk Mezuniyet Heyecanı

Diş Hekimliği Fakültesinde İlk Mezuniyet Heyecanı
24.07.2023
900
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi ilk mezunları için SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi 2022- 2023 Eğitim Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni, 21 Temmuz Cuma günü düzenlendi. Törene, Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, Sakarya Üniversitesi Genel Sekreteri Dr. Öğr Üye Abdulkadir Altınsoy, Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakülte Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldız,  Sakarya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Aziz Öğütlü, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Doç. Dr. Furkan Beşel, akademik ve idari personeller, öğrenciler ve aileleri katıldı.

İlk mezunlarını veren Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde mezuniyet töreni, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Törenin açılış konuşmasını yapan SAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldız, katılımcılara ve mezun öğrencilere teşekkür ederek törenin anlam ve önemine vurgu yaptı. Eğitim hayatları boyunca sergiledikleri azim ve başarılar için öğrencilere takdirlerini ileten Prof. Dr. Yıldız, mezunların pandemi ve deprem gibi zorluklarla mücadele ettikleri dönemde verdikleri özverili çabaya dikkat çekerek, onların diş hekimliği alanında geleceğin parlak isimleri olacaklarına olan inancını dile getirdi. Fakültenin kuruluş aşamasından bu yana büyük bir öğrencilerin büyük bir özveride bulunduklarını ifade eden Prof. Dr. Mehmet Yıldız, “Mezuniyet sonrasında da öğrenmeye, kendinizi geliştirmeye devam edin. Sağlığınıza dikkat edin ve mesleki uzmanlıkta çekinmeden ilerleyin. Sizlerin başarı dolu hayatınızı diliyor, yolumuzun açık olmasını temenni ediyorum” dedi.

Fakülte birincisi Elif Tuğçe Nacar, kürsüye çıkarak tüm mezun arkadaşları ve ailesi adına duygu dolu bir konuşma gerçekleştirdi. Eğitimci bir ailenin içinde büyümenin kendisi için büyük bir şans olduğunu belirten Nacar, ailesinin öğrencilere olan emeği ve sevgisiyle büyüyerek diş hekimliği mesleğine adım attığını söyledi. Nacar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi : “Sevgili meslektaşlarım ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün beni Türk hekimlerine emanet edin sözünü boşa çıkarmamak için etik kurallarımızdan vazgeçmeyeceğimiz, karşımıza bizim gibi bir diş hekimliği fakültesi öğrencisi çıktığında ona iyi davranacağımız, bilim ve ilimin ışığında hep vizyon sahibi hep yenilikçi olacağımız bir meslek hayatı diliyorum. Yolumuz açık olsun”

2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Diş Hekimliği Fakültesi birincisi Elif Tuğçe Nacar, fakülte ikincisi Ece Yılmazgöz ve fakülte üçüncüsü Muhammet Can Eren oldu. Fakülte ve bölümlerde dereceye giren öğrencilere mezuniyet belgeleri protokol ve akademisyenler tarafından verildi. Mezuniyet töreninde aynı zamanda devir teslim de gerçekleştirildi. 5. sınıftan mezun olan öğrenciler, 4. sınıf öğrencilere bayrak ve görevlerini devretti. Mezuniyet töreni, öğrencilerin aileleri, öğretim elemanları ve akademisyenlerin birlikte hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.


900 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.