Diş Hekimliği Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı

Diş Hekimliği Fakültesi Hasta Kabulüne Başladı
07.02.2019
11.962
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi yeni kurulan bir fakülte olmasına karşın hızla yapılanmasını tamamlayarak eğitime başladı. Geçtiğimiz günlerde araştırma ve uygulama merkezini faaliyete alan fakülte artık Sakarya ve bölge halkına ağız ve diş sağlığı konusunda da hizmet vermeye başladı.

Kalite ve güven önceliğimiz

Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Akın, yeni kurulan Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ilgili bilgiler verdi. Prof. Dr. Akın, yeni kurulan merkezle öğrencilerin klinik eğitimlerinin yanı sıra Sakarya ve bölge halkına da hizmet vereceklerini söyledi. Sakarya Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinin, eğitimin yanı sıra klinik hizmetlerde de fark yaratacağını kaydeden Akın, şunları söyledi:

“Türkiye’de bir ilki yapıyoruz. İddialı söylüyorum, Türkiye’nin en kaliteli diş hekimliği fakültesini kurduk. Önceliğimiz kalite ve güven. Diş hekimliğinde materyal kalitesi ve kullanımı çok önemlidir. En kaliteli malzemeyi kullanıyoruz. Bunun bir maliyeti var. Türkiye’deki diş hekimliği fakültelerinin aksine SGK ile anlaşmamız yok. Bu bizim için bir tercih, kalite tercihi. Sakarya halkı bunu hak ediyor diye düşünüyorum. ‘Bedava olsunda nasıl olursa olsun, kalite önemli değil’ anlayışı bizim düşündüğümüz fakülte amacına yakışmıyor. En üst düzey teknolojilerle, en kaliteli malzeme ile hizmet vereceğiz. Özel sektör kalitesinde ama kamu anlayışıyla, toplumsal yararı düşünerek hizmet vereceğiz. Diş hekimliğinde maliyeti yüksek iki alan vardır. Bunlardan birisi implant, diğeri ise zirkonyadır. Her ikisinde de oldukça iddialıyız. ”

Sadece hocalar hasta bakıyor

Dekan Prof. Dr. Akın sözlerini şöyle sürdürdü.

“Bir şehirde üniversite hastanesi en üst düzey kurumdur. Özel hastanelerde veya devlet hastanelerinde tedavileri yapılamayan hastalar üniversite hastanelerinde tedavi edilir. Biz burada bu düzeni kurduk. En kaliteli hizmeti vereceğiz dedik. Şu an burası 13 koltuklu bir uygulama ve araştırma merkezi. 10 tane hocamız var. Hastalarımıza öğrenciler ya da asistanlar değil bizzat hocalar bakıyor. Bu da bizi diğer hastanelerden ayıran en önemli fark diyebilirim. Sekiz tane bölümümüz var: ağız, diş ve çene radyolojisi, diş ve çene cerrahisi, çocuk diş hekimi, ortodonti, protetik diş tedavisi, periodontoloji, endodonti alanlarında hizmet veriyoruz. Önümüzdeki yıllarda daha fazla hastaya hizmet vermek için, burasını hastaneye dönüştürmeyi planlıyoruz. Bunun için çalışmalarımız başladı. Şu anda Diş Hekimliği Fakültemiz kliniğiyle sorunsuz bir şekilde eğitimine devam ediyor.”

Nasıl randevu alınır?

Diş Hekimliği Fakültesi uygulama merkezinde tedavi olmak isteyen hastalar 0264 295 4117 numaralı telefondan randevu alarak tedavi olabiliyorlar. Ayrıca fakülte sayfasında (http://dis.sakarya.edu.tr)  yer alan randevu linkinden de online randevu alınabiliyor. Diş rahatsızlığı olan hastaların önce rahatsızlıkları teşhis ediliyor ve daha ileri tedavi için uygun uzmana yönlendiriliyor. Tedavi masraflarının SGK tarafından karşılanan kısmı istenirse daha sonra SGK’dan talep edilebiliyor.

07/02/2019 – H. Kaldırım/B. Ulukaya


11.962 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.