Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni

Diş Hekimliği Fakültesi Beyaz Önlük Giyme Töreni
15.04.2024
479
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’ne yeni başlayan öğrencilere yönelik olarak, beyaz önlük giyme töreni düzenlendi.

SAÜ Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören, müzik dinletisinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Yıldız’ın konuşmasıyla devam etti.

Dekan Prof. Dr. Mehmet Yıldız, “Diş hekimliği mesleğinin özelliği nedeniyle hekimlerin sürekli kendini yenilemesi gereken bir bölümdür. Burada herkes eşittir ve herkesin yeteri kadar özgüvenli olması gerekir” diyerek konuşmasına başladı. Yıldız, önlüklerin temiz tutulması gerektiğini ve önlüklerin kanla, alçıyla ya da herhangi bir materyal ile kirlenmeyeceğini, dürüst olmamak, hastalara kötü yaklaşım ve özverisizlik ile kirleneceğini dile getirip katılanlara teşekkür ederek konuşmasını bitirdi.

YKS başarısı ile birlikte bölüme birinci olarak kayıt olan Furkan Eker’e ise önlüğünü, Rektörümüz Prof. Dr. Hamza Al giydirdi.

Törene SAÜ Rektörü Prof. Dr. Hamza Al, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet YILDIZ, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Mehmet Emin BÜYÜKOKUROĞLU, SEAH Başhekimi Prof. Dr. Fikret HALİS, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet BOSTANCI, Sakarya Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Diş Tabibi Metin ÇOBAN, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Tören programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

 

 

 
479 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.