Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin Kader Anlayışı

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin Kader Anlayışı
05.12.2019
2.817
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenlerinin Kader Anlayışı” konulu konferans düzenlendi.

İlahiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansa Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden Dr. Öğr. Üyesi Dr. Emine Keskiner konuşmacı olarak katıldı.

Konferansta “alın yazısı var mıdır?”, “evlilik ve meslek seçimi kader midir?” gibi soruları yanıtlayan Dr. Öğr. Üyesi Emine Keskiner, tekbir-takdir ilişkisi, tevekkül, hayır-şer, hidayet, rızık meselesi, ecel, kader anlayışı konularına değindi. Dr. Öğr. Üyesi Keskiner, din kültürü öğretmenlerine öğrencilerin sorduğu bazı sorulardan bahsederek, öğretmenlerin uygun bir dille mücadele ettiklerini dile getirdi.

Keskiner, “Her hoca her soruyu sabırla dinliyor, her soruya yetkinlikle cevap veriyorsa o zaman mesele yok. Ama sadece sınav yaparak gerçekten öğretmen düzenimizi kaybettiğimizi düşünüyoruz. Bu noktada sıkıntılarımız var. Çok daha etraflıca düşünüp acil bir takım adımlar atmamız gerekiyor” dedi.

Konferans plaket takdimi ve öğrencilerin sorularıyla devam etti.

05.12.2019 Nurşen Şügür


2.817 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.