Devlet Konservatuvarı’ndan Oda Müziği Konseri: “Trio Galante”

16.04.2024
Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Devlet Konservatuvarı, müzik tutkunlarını unutulmaz bir akşama davet etti. “Trio Galante” adlı oda müziği konseri, 15 Nisan’da SAÜ Turgut Özal Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi.
Konserde, müzik tarihine damga vuran eserler seslendirildi. Ludwig van Beethoven’ın etkileyici eseri “Piyanolu Trio, Op. 1, No.2” ve Fanny Mendelssohn Hensel’in “Piyanolu Trio, Op. 11” adlı eserleri, sanatseverlere unutulmaz anlar yaşattı. Ayrıca, Ayşem Ersoy’un besteleri olan “Nefes” ve “Siempre” Tango, dinleyicilere sunuldu.
Konserde İstanbul Nişantaşı Üniversitesi Konservatuvarı’ndan Doç. Verda Karaçil Cerit (piyano), İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndan Arş. Gör. Ayşem Ersoy (viyolonsel) ve Ceyda Sağlam (flüt) sahne aldı. Bu üç yetenekli müzisyen, seyircilere unutulmaz bir akşam yaşattı.
Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nın düzenlediği Trio Galante oda müziği konseri, müzikseverler tarafından büyük beğeni topladı.
Konser, Prof. Dr. Nilgün Sazak ve Doç. Dr. M. Nevra Küpana’nın belge takdiminin ardından sona erdi.