DETICE Projesi Başladı

DETICE Projesi Başladı
20.01.2014
683
A+
A-

AB Erasmus Yoğun Program Projesi olan “The Development of Entrepreneurship Through Interactive encouragement of Creativity in Education” (DETICE) programı başladı.

19 Ocak – 1 Şubat 2014 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde düzenlenecek olan AB Erasmus Yoğun Program Projesi ‘DETICE’ programının açılış töreni SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından düzenlenen müzik dinletisi ile açılışı gerçekleştirilen DETİCE programının açılış konuşmaları ise Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Doç. Dr. Osman Titrek tarafından yapıldı. Açılış töreni 8 AB ülkesinden (Belçika, Çek Cumhuriyeti, Danimarka, Italya, Litvanya, Portekiz, Romanya ve İspanya) toplamda 85 akademisyen ve öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Osman Titrek koordinatörlüğünde Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayrakçı, Araştırma Görevlileri Demet Zafer, Gözde Sezen, Murat Topal’ın organizasyonda görev aldığı DETICE projesinde, eğitimde yaratıcılık becerilerini geliştirerek, girişimci ruha sahip öğrenci ve öğretmen adaylarının yetiştirilmesini hedefleniyor.

DETICE projesinin amaçları doğrultusunda, projeye katılım gösteren öğrenciler için eğitsel ve öğretici yaklaşımlardan yararlanılacak. Projede ağırlıklı olarak akademik sunumlara ve çalıştaylara yer verilecek. Programın ilk aşamasında farklı ülkelerden akademisyenler uzmanlık alanlarına göre yoğunlaştırılmış programın ana konularını içeren akademik sunumlarını paylaşacak, sunumlar esnasında soru cevap, durum çalışmaları, grup tartışmaları ve gösterim tekniklerinden yararlanılacak. Programın ikinci aşamasında ise öğrencilerin katılımında akademisyenlerin yönlendirdiği çalıştaylar düzenlenecek. Katılımcıların ilgi ve uzmanlık alanlarına göre gruplandırılacak çalıştaylarda, grup tartışmaları, beyin fırtınası ve proje temelli aktiviteler gibi öğretim yöntemlerinden yararlanılacak.

Proje kapsamında, Türk Sanat Müziği Konseri, okul ziyaretleri, İstanbul Kültür Gezisi, İznik Kültür Gezisi düzenlenecek.

20/01/2014 – YC
683 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.