Detay 2 Tasarım Sergisi

Detay 2 Tasarım Sergisi
28.02.2013
766
A+
A-

‘Detay 2’ isimli Tasarım Sergisi Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda 7 Mart 2013 tarihine kadar gezilebilecek.

Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Banu Apaydın’ın “Detay2” isimli Tasarım Sergisi Sakarya Üniversitesi’nde izleyicilerin beğenisine sunuldu. Banu Apaydın’ın ilk kişisel sergisi “Detay 2” Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi’nde 27 Şubat – 07 Mart 2013 tarihleri arasında izlenebilecek.

İlk sergisinde, öğrencilik yıllarından beri üzerinde yoğunlaştığı tasarımın doğasındaki geometrik unsurlardan “kare” formunu irdelemekte olan  Apaydın, tasarımlarında, oturma grupları, aydınlatma elemanları, sehpalar ve banklar gibi günlük hayatta her an kullanılan yaşam elemanlarının detaylarında gizli olan kare biçimi, keskin hatlı yüzeylerde ergonomik tasarımlarla izleyicilerin karşısına çıktı.

Banu Apaydın Kimdir?

1995 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Bölümü’nü bitiren, 1999 yılında da Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü’nü üçüncülük derecesiyle tamamlayan Apaydın, aynı üniversitede Yüksek Lisans’ını tamamladıktan sonra 2003 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İçmimarlık Ana Sanat/ Bilim Dalı’nda Sanatta Yeterlik (Doktora) eğitimine başladı. 1999-2003 yıllarında Maltepe Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İçmimarlık Bölümü’nde araştırma görevlisi, 2003- 2006 yılları arasında da özel bir kuruluşta İçmimar olarak çalışan sanatçı, 2006 yılında halen Yardımcı Doçent olarak görev yaptığı Okan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İçmimarlık Bölümü’ne girdi. Apaydın, bu bölümde İçmimarlık Çevre Tasarımı, Tasarım Kuram ve Yöntemleri, Sunum ve Görsel Anlatım Teknikleri derslerini vermekte ve Bitirme Projesi’ni yürütmektedir. 2011 yılından başlayarak uzmanlık alanı olan “otel mekanları” konusunda Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü Yüksek Lisans Programı’nda da ders vermektedir. Çok sayıda ulusal ve uluslararası sempozyumlara bildirileriyle katılmış, yurtiçi ve yurtdışı yayınlarda makaleleri yayınlanmış olan sanatçı bunun yanı sıra İtalya, ABD, Mısır, Suriye ve İspanya’da düzenlenen uluslararası karma sergilere de katılarak ülkemizi başarıyla temsil etmiştir.

28/02/2013 – YC


766 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.