Denemekten Vazgeçmeyin

Denemekten Vazgeçmeyin
20.11.2015
1.901
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) düzenlenen etkinliğe katılan Koton Yönetim Kurulu Başkanı Gülden Yılmaz, öğrencilere iş yaşamı ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Bir işi başarmak için birçok fikir oluşturup her birini denemek gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ‘’Size çok akıllıca gelen stratejiler bazen başarılı olmayabilir. Bunun için denemek gerekiyor. Denemekten vazgeçmeyin’’ ifadelerini kullandı.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İşletme Fakültesi tarafından ‘’Sakarya’nın İki Başarı Hikayesi’’ isimli bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 19 Kasım Perşembe günü düzenlenen etkinlik, SATSO Kadın Girişimciler Kurulu, SAÜ İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü ve 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu ortaklığı ile gerçekleştirildi. Etkinliğe Koton Yönetim Kurulu Eşbaşkanı Gülden Yılmaz konuşmacı olarak katıldı.

Başarı öykülerinin anlatıldığı etkinlikte Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan, ‘’Bu organizasyonun bir konsepti var, Sakarya’nın değerleri konsepti. Özel bir ayrım yapmadık fakat bu etkinliğe kadınların katılması beni çok mutlu etti. Onlar Sakarya’nın değerleri’’ diye konuştu.

‘’Farklı ve benzersiz olabilmek için tutkulu olunmalı’’

Fark Yaratırken adlı sunumuyla konuşmasına başlayan Gülden Yılmaz, ‘’Bir şirketi uzun yıllar ayakta tutabilmek için bir takım temel yetkinlikleri olmalı. Buna birçok örnek verilebilir, müşteri odaklılık, net hedefler, disiplin ve iyi bir stratejiye sahip olmak gibi’’ dedi. Bu yetkinliklerin yeterli olmayacağını belirten Yılmaz, ‘’Bunlar yalnızca şirketi ayakta tutar. Farklı ve benzersiz olabilmek için tutkulu olunmalı’’diye konuştu. Yılmaz, asıl önemli olanın bunları hayata geçirebilmek olduğuna dikkat çekti.

Müşterilere göre farklılaşmak gerektiği ve bunu nasıl başardıklarından bahseden Yılmaz, ‘’Yurt dışında farklı olmamız gerektiğini hissettik. Kültür, zevk ve alışkanlıklara göre ayrı koleksiyonlar yapmaya başladık. Bölgelere göre giysi tarzlarını değiştirdik ve böylece lokalleştik. Türkiye’de de bunu uyguluyoruz’’ dedi.

‘’Denemeden asla!’’

Bir işi başarmak için birçok fikir oluşturup her birini denemek gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ‘’Size çok akıllıca gelen stratejiler bazen başarılı olmayabilir. Bunun için denemek gerekiyor. Denemekten vazgeçmeyin, denemeden asla’’ ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonunda soruların yanıtlanmasının ardından Uluslararası Ticaret Bölüm Başkanı Doç. Dr. Hakan Tunahan’ın mesleğinin 20. Yılı kutlandı. Ödül ve plaketler verildi.

20/11/2015 – S. Akman
1.901 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.