Dekadans Sergisi Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu

Dekadans Sergisi Sanatseverlerin Beğenisine Sunuldu
21.06.2022
1.198
A+
A-

İstanbul Medeniyet Üniversitesi yürütücülüğünde, Sakarya Üniversitesi, Universidad de Zaragoza ve Universitat Politècnica de València iş birliğiyle artimu.org tarafından gerçekleştirilen “Deka’dans: Yıkımın Estetiği” Uluslararası Projesi’nin Sakarya sergisi düzenlendi

Sakarya Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Resim Bölümü öğretim üyeleri Prof. Şive Neşe Baydar ve Arş. Gör. Kevser Akçıl’ın video çalışmalarıyla katıldığı sergide on üç sanatçı tarafından üretilmiş on iki eser, Sakarya Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Serginin açılış konuşmasını yapan Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, “Bu serginin farklı boyutları var; serginin kütüphanemizde yapılması ayrı bir mana taşıyor, serginin proje bağlamında gerçekleşiyor olması ve ulusal ve uluslararası partnerlerin olması serginin boyutlarının ne kadar geniş olduğunu ortaya koyuyor. Çöküşte, her sonun bir başlangıç olduğu iması var. Olumsuzluklar içerisinde var olan olumluluğu da görebilmek ön plana çıkmalı. Emeği geçenlere, projeye iştirak eden hocalarımıza teşekkür ederim, projenin devamında yapılacak sergilerde de başarılar diliyorum” diye konuştu.

Sergiye eş zamanlı olarak sanatçıların eser metinlerinden oluşan Deka’dans: Yıkımın Estetiği başlıklı bir kitap derlendi. Hem basılı, hem de çok yakında çevrim içi olarak yayınlanacak kitaba artimu.org/kitap/dekadans adresinden ulaşılabilecek.

Proje, enformasyon toplumunun spekülatif dünyasına geçişte deneyimlenen toplumsal ve bireysel sorunları tartışıyor. Dönüşüm süreçlerinde genellikle yeniden yapılanma ve inşa üzerine konuşulur ve düşünülürken; bu projede iniş, düşüş ve yıkıma rağmen umut araştırılıyor. “İnsan kendisini yıkıntılarında bulabilir” iddiasıyla sergilerdeki eserler kültürel, bilimsel, kentsel, varoluşsal nitelikte dağılma, ayrılma, düşüş ve yıkım süreçlerini ele alıyor.

Video gösterimleri üç gün boyunca 12.00-16.00 saatleri arasında izlenebilecek.

Sergi daha sonra 27-29 Haziran tarihleri arasında Valencia Marinası’nda bulunan Veles e Vents’te ve 1-5 Temmuz tarihleri arasında Zaragoza Üniversitesi Teruel Kampüsü Sergi Salonunda sergilenecek.


1.198 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.