Değerler Eğitimi Semineri

Değerler Eğitimi Semineri
12.05.2015
796
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından ‘Değerler Eğitimi’ isimli bir seminer düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Değerler Eğitimi Semineri’ 11 Mayıs Pazartesi günü SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sakarya Üniversitesi Sosyal Hizmet Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Yusuf Genç ve Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde kültürel medeniyet değerleri konusu masaya yatırıldı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destekleme Programı kapsamında “Gençler ile Geleceğe Yürüyüş” isimli bir projenin Sakarya Üniversitesi tarafından yürütülmekte olduğunu ifade eden Doç. Dr. Yusuf Genç, “Proje ile Sakarya’da eğitim çağında olup başarı yolunda sorun yaşayan, eğitimden kopma aşamasına gelmiş lise çağındaki öğrencilerimizin ve onların bu hale düşmesinin engellenmesinde ya da önlenmesinde en önemli faktör olan ailelerinin eğitilmesi yönünde bir çalışma yürütüyoruz” dedi.

Değerler konusunun toplum açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Yahya Mustafa Keskin, başta siyasetçiler olmak üzere eğitimcilerin de değerlerin aşınması konusundan söz ettiğini söyledi. Gençlerin sürekli olarak kendilerine ‘İnsan nedir? Ne iş yapar? Ben kimim? Varlığım neyi ifade ediyor?’ gibi sorular sorduğu belirten Prof. Dr. Keskin, bu sorular karşısında insanın varlığı itibari ile kainatta işgal ettiği bir yerin var olduğunu söyledi.

İnsanların sosyal bir varlık olduğunu ifade eden Prof. Dr. Keskin, “İnsan bu dünyada tek başına yaşamıyor. İnsan sosyal bir varlık. Topluluk halinde yaşamanın da bir takım kulları vardır. Bu kurallara da bazılarımız değerler, ahlakı değerler, dini değerler, milli değerler, sosyal değerler diye anlamlandırıyoruz” diye konuştu.

12/05/2015 – YC


796 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.