Deadpan Çevrim İçi Fotoğraf Sergisi Açıldı

23.05.2022

Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Görsel İletişim Tasarımı Ana sanat Dalı öğrencisi Kübra Timur Dilber’in yüksek lisans tez çalışması kapsamında hazırladığı fotoğraf sergisi Deadpan, 19 Mayıs’ta çevrim içi olarak izlemeye açıldı.

Danışmanlığını Doç. Dr. Suzan Orhan’ın yaptığı “Kültür Endüstrisi Bağlamında Çağdaş Moda Fotoğrafında Yaygınlaşan Deadpan Estetiği” başlıklı tez çalışması, fotoğraf sanatında 20. yüzyılın başlarında Almanya’da ortaya çıkan Deadpan estetiğinin çağdaş moda fotoğrafında yaygın kullanımı üzerinde duruyor. Günümüzün birçok moda fotoğrafçısı tarafından uygulanan Deadpan estetiği, ifadesiz bir yüz ile duygusuz poz verme üzerine kurgulanarak ürün daha çok öne çıkarılıyor.

projenin uygulama aşamasında 5 farklı model ile gerçekleşen çekimlerden seçilen 50 adet fotoğrafın bulunduğu sergi, deadpan.online internet adresinden 30 Haziran tarihine kadar izlenebilir.