Daikin Türkiye CEO’sundan Sektörel Tavsiyeler

Daikin Türkiye CEO’sundan Sektörel Tavsiyeler
23.12.2022
815
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen “Havalı Sohbetler İçin Buradayız” isimli söyleşide iş hayatında girişimcilik ruhu, dürüstlük ve başarmanın sırları hakkında konuşuldu.

SAÜ Sabahattin Zaim Konferans Salonunda gerçekleşen söyleşiye; SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer Köseoğlu, İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Yasemin Özdemir, SAÜ Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğünden Öğr. Gör. Aleynanur Kardaş, Daikin CEO’su Hasan Önder, Daikin İnsan Kaynakları ekibi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

İklimlendirme sektörünün önde gelen markalarından Daikin Türkiye’nin CEO’su Hasan Önder, iş ve hayat tecrübelerini aktararak öğrencilere dürüstlüğün her daim kazandırdığını belirtti. En büyük yatırımın gelişime açıklık olduğunu vurgulayan Önder, zeki ve çalışkan insanlarla doğru bir harmoni kurulduğu müddetçe başarının kesin sonuç vereceğini dile getirdi.

Ortak iş yapmanın değerli olduğunu belirten Önder, sekiz arkadaşıyla birlikte ithal ettikleri klimaları satmak üzere ‘Airfel’ adlı şirketi kurduklarını ve şirketin ilk aylarda sipariş alamadığını anlattı. Kendi işini kuracak kişilere tavsiyelerde bulunan Önder, ilk altı ayın çok önemli olduğunu, pes etmemeleri ve sabırlı olmaları gerektiğini söyledi.

“Gönülden İstemek Başarıya Götürür”

Türkiye’de bilinçli bir müşteri kitlesi oluştuğunu, klimanın artık bir lüks değil ihtiyaç olarak görüldüğünü ifade eden Önder, sektörde çalışmak isteyen ve iş ahlakına sahip gençlerin bu yolda Daikin ile ilerleyebileceğini belirtti.

Dinleyicilerin soruları üzerine karşılaştığı zorlukları nasıl aştığını ve ‘yapamazsın’ diyenlere rağmen aynı kararlılıkta ilerleyişini anlatan Önder, cesaret göstermenin, gönülden istemenin ve çok çalışmanın başarıya götürdüğünü söyledi. Önder, konuşmasını öğrencilere Daikin Türkiye’de staj imkânlarından bahsederek bitirdi.

Haber-Fotoğraf: Büşra Atahan

 
815 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.