“Daha Güçlü Toplumlar için Bilim- Science4Future Projesi”, Ufuk Avrupa Projesi hibe desteği kazandı

“Daha Güçlü Toplumlar için Bilim- Science4Future Projesi”, Ufuk Avrupa Projesi hibe desteği kazandı
19.02.2024
694
A+
A-

Ufuk Avrupa Marie Curie Eylemleri kapsamında, üniversitemizin koordinatörlüğünde hazırlanan Science4Future adlı projemiz hibe almaya hak kazandı.

Sakarya Üniversitesi Araştırma Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emiroğlu’nun koordinatörlüğünde, Araştırma Dekanlığı ekibi ve ortak kuruluşlarımızın katkılarıyla hazırlanan, MSCA ve Vatandaşlar (MSCA&Citizens) hibe çağrısı altında başvurusunu gerçekleştirdiğimiz Daha Güçlü Toplumlar için Bilim (The Science for Stronger Societies – Science4Future) adlı projemiz, 824 kuruluşun yer aldığı 132 proje başvurusu içerisinde hibe desteği alan 44 projeden biri oldu.

Türkiye’den hibe desteği almaya hak kazanan beş projeden biri olan projemiz, şehrimizin ve bölgemizin önemli paydaşlarını bir araya getiriyor. Sakarya Valiliği, Düzce ve Kocaeli üniversiteleri proje ortağı; Düzce Valiliği ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü de iştirakçi ortak olarak projemizde yer alacak.

Science4Future, İlklerin Projesi Oldu

Science4Future Projesi, üniversitemizin koordinatörlüğünde gerçekleştirilecek ilk Ufuk Avrupa projesi olma özelliğini taşıyor. Aynı zamanda projemiz, bilimin ve araştırma-geliştirme kültürünün yaygınlaştırılması konusunda, en büyük araştırma iletişimi ve tanıtım etkinliğinin bir parçası olarak Sakarya’da ve ortak kuruluşlarımızın şehirlerinde gerçekleştirilecek ilk MSCA ve Vatandaşlar hibe desteği kazanan proje oldu.

Science4Future, İklim Değişikliği ve Doğal Afet Bilincini Artıracak

Avrupa Birliği’nin (AB) Yeşil Mutabakat Stratejisi’nin bir parçası olarak, iklim değişikliğine ve doğal afetlere uyum bağlamında dayanıklı bina ve altyapıların güçlendirilmesi üzerine odaklanan projemiz kapsamında, gerçekleştirilecek faaliyetlerle dirençli şehirlerin oluşturulması ve sürdürülebilir kalkınma anlayışı teşvik edilecek.

Bilim Şenlikleri ve Okul Faaliyetleri ile İlk Etapta 70 Bin Kişiye Ulaşılacak

İki yıl boyunca üç farklı şehirdeki üniversitenin kampüslerinde gerçekleştirilecek Avrupa Araştırmacılar Gecesi faaliyetleri ile toplam 50 bin kişiye ulaşılması hedeflenirken, ortaokul ve liselerde düzenlenecek deneysel gösteriler, yarışmalar ve bilgilendirme faaliyetleri ile 20 bin öğrenciye ulaşılması hedefleniyor. Proje süresince gerçekleştirilecek bilinçlendirme ve yaygınlaştırma çalışmaları sonucunda da 1,5 milyon kişinin iklim değişikliği ve doğal afetler konusunda bilinçlendirilmesi hedefleniyor.

 
694 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.