CV İyi Bir Vitrindir

CV İyi Bir Vitrindir
21.03.2017
1.432
A+
A-

Sakarya Üniversitesi KADEM Gençlik Topluluğu tarafından ‘CV Hazırlama Teknikleri’ isimli bir seminer düzenlendi.

SAÜ İşletme Fakültesi Gültekin Yıldız Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinliğe SAÜ Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörü Doç. Dr. Yasemin Özdemir konuşmacı olarak katıldı.

İş arayan bir kişi için CV’yi bir vitrin olarak tanımlayan Doç. Dr. Özdemir, “Özgeçmiş, kişilerin eğitim, deneyim ve özelliklerini gösteren özet bir bilgidir. Bireylerin işletmeye ve başvurulan işe uygunluğunu gösteren bir sunumdur. Yani özgeçmiş, iş arayan bir kişi için vitrindir. İş görüşmesi ise mağazadır. İş görüşmesinden önce hazırlanan bir özgeçmiş dürüstçe hazırlanmış ve güncel olmalıdır” diye konuştu.

Özgeçmiş yer alması gereken bilgiler hakkında bilgi veren Doç. Dr. Özdemir, “Kişisel bilgiler özgeçmişte yer alan önemi kısımlardan biridir. Özgeçmişinizi inceleyecek kişilerin sizi pozisyona uygun bulması durumunda ulaşacağı kısım burasıdır. Bunun için özgeçmişte size ulaşamayacakları anda ulaşabilecekleri bir yakınınızın numarasını da yazmanızı tavsiye ediyorum. İş  tecrübesi iki ya da üçten fazla olan kişilerde ise hepsini yazmanın bir anlamı yok. Özgeçmişi inceleyen bir kişiyi genelde ilgilendiren ilk ve son iş tecrübesidir” dedi.

İyi bir özgeçmişin görsel özelliklerine değinen Doç. Dr. Özdemir, “Yapılan bir araştırmaya göre, uzmanlar tarafından özgeçmiş inceleme süresi büyük bir oranda iki dakikanın altındadır. Bunun için görsel olarak dikkat çekici olmalı, iyi düzenlenmiş ve okunaklı olmalı, imla ve dilbilgisine dikkat edilmeli, ben dili asla kullanılmamalı, çok uzun yani iki sayfayı geçmemelidir” ifadelerini kullandı.

Etkinliğin sonunda Doç. Dr. Özdemir, özgeçmiş örneklerini göstererek katılımcıların sorunlarını yanıtladı.

20/03/2017 – MA
1.432 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.